Animovaný film Super Mario s Chrisem Prattem v hlavní roli měl dorazit koncem tohoto roku, ale to se nakonec mění. Film se nově přesouvá z 21.12. 2022 na duben/apríl 2023. V Severní Americe bude uveden na začátku dubna a později také v Japonsku. Na twitterovém profilu Nintenda tuto informaci sdílel tvůrce video her Shigeru Miyanoto:

"Tady je Miyamoto. Po konzultaci s Chrisem-sanem, mým partnerem z Illumination na filmu Super Mario Bros., jsme se rozhodli přesunout celosvětovou premiéru na jaro 2023 – 28. dubna v Japonsku a 7. dubna v Severní Americe. Hluboce se omlouvám, ale slibuji, že to čekání bude stát za to."

S podobným vyjádřením přišel i generální ředitel studia Illumination Chris Meledandri:

„Miyamoto-San a já spolupracujeme na všech aspektech filmu Super Mario Bros., přičemž společně s našimi partnery z Universalu jsme se rozhodli přesunout globální uvedení na jaro 2023 – 7. dubna v Severní Americe a 28. dubna v Japonsku. Těšíme se, až se s vámi o tento neuvěřitelný film podělíme.“

Kromě Chrise Pratta se v obsazení objeví Charlie Day jako Luigi, Anya Taylor-Joy jako princezna Peach, Jack Black jako Bowser, Keegan-Michael Key jako Toad, Seth Rogan jako Donkey Kong, Fred Armisen jako Cranky Kong, Kevin Michael Richardson jako Kamek a Sebastian Maniscalco jako Spike.