Reinkarnace, případně jen vstup do jiného světa. Místo, kde se vaše fantazie mohou stát skutečností. A nebo taky naprostým hororem. Zkrátka tak nějak zní definice žánru isekai, kdy se z reality dostáváte do nejčastěji magického světa plného nebezpečí, přičemž vy se stáváte hrdinou. Tedy pokud je vám souzeno být hrdinou nebo jako je tomu právě v případě Kazumi, stát se profíkem na kradení spodního prádla.

Přečtěte si také: Podívejte se na úvodní titulky k anime seriálu Scott Pilgrim Takes Off

Ať už tak, či onak, to nic nemění na tom, že právě anime Konosuba se může řadit mezi taková hvězdná díla, jako je Sword Art Online, Overlord a Kumo Desu ga, Nani ka?. Po dvou úspěšných sérií a jednom filmu jsou oficiálně potvrzené práce na třetí sérii. Na té už ale nebude pracovat Studio DEEN, nýbrž se projekt přesouvá pod křídla Studio Drive, které má na svědomí například Teppen! Muv-Luv Alternative, Vlad Love a ACTORS Song Connection. Pro Konosubu to teda znamená, že by měla být ve velmi dobrých rukou.

Zatím stále neznáme datum vydání, ale můžeme doufat, že to bude brzo. Obzvlášť s ohledem na fakt, že práce na třetí sérii byly ohlášeny už v polovině minulého roku. Studio v současné době pracuje i na druhé sezóně anime To Your Eternity.

Aby toho nebylo málo, tak celá Konosuba je založena na několika light novelách, což znamená, že pro pokračování anime je více než obrovské množství materiálu na pokračování. Proto vzniká i spin-off s názvem KonoSuba: An Explosion on this Wonderful World!, který by se měl kompletně točit kolem Megumin a její neukojitelné touhy po obrovských výbuších. Čím větší, ničivější a výbušnější, tím lepší.

Na tomto díle bude opět pracovat Studio Drive. Hlavní režisér Takaomi Kanasaki (Princess Connect! Re:Dive Season 2) se na projektu podílí spolu s hlavním režisérem Yujiro Abem (režisér epizod Vlad Love, Great Pretender, Boruto).