Pokud patříte mezi fanoušky americké hororové série Vřískot, tak pro vás máme dobrou zprávu. V roce 2011 byl čtvrtý díl pojat jako začátek trilogie a my od dnešního dne víme, že oficiálně vzniká Vřískot 5 (v angličtině Scream 5). Zprávu přinesl Bloody Disgusting s tím, že na filmu pracuje Spyglass Media Group, ale další detaily bohužel chybí.

V současné době nevíme, zda jde o skutečně o plnohodnotné pokračování. Mohlo by se totiž jednat o prequel, restart nebo remake. Podle všeho scénář nepíše Kevin Williamson, což u fanoušků vzbuzuje mírné obavy, stejně tak absence režiséra Wese Cravena, který měl na starost všechny čtyři díly, ale do křesla režiséra pátého Vřískotu neusedne, před čtyřmi roky zemřel. Tak uvidíme, zda se bude Vřískot 5 držet nastoleného stylu čtvrtého dílu nebo se vydá jiným směrem.

Spyglass Media Group založil filmový producent Gary Barber, který se podílel na projektech jako Skleněný (Glass), RoboCop, G.I. Joe: Odveta (G.I. Joe: Retaliation) nebo Navždy spolu (The Vow).