Nejlepším snímkem uplynulého roku je filmové drama Parazit, které si odneslo sošku nejen za nejlepší film, ale také v dalších třech kategoriích, včetně nejlepšího režiséra (Bong Joon-ho) a nejlepšího originálního scénáře. Jde o první film, jenž na Oscarech vyhrál hlavní cenu navzdory skutečnosti, že nebyl natočen v angličtině. Parazit tak porazil válečné drama 1917 režiséra Sama Mendese, který se mohl těšit z uznání na BAFTA Awards.

Nejlepším hlavním hercem byl zvolen Joaquin Phoenix za roli Jokera, zatímco herečkou Renee Zellweger za Judy. U vedlejších rolí Brad Pitt za výkon v Tenkrát v Hollywoodu a Laura Dern díky Marriage Story.

Drama 1917 si odneslo cenu za kameru prostřednictvím Rogera Deakinse, zvuk a nejlepší vizuální efekty. Malé ženy se mohly radovat z ceny za kostýmy, Le Mans '66 (Ford vs Ferrari) za zvukové úpravy a nejlepší skladatelkou byla oceněna Hildur Guðnadóttir za Jokera. Ten se pyšní i cenou za nejlepší přizpůsobený scénář.

American Factory si odnáší Oscara za nejlepší dokument, Příběh hraček 4 za nejlepší animovaný film a Rocketman za originální zvuky.