Dámy a pánové, tenhle týden je velmi nabušený zprávami ze světa anime díky právě probíhajícímu Anime Expo v Los Angeles. Není tedy divu, že se postupně odhalují skvělé věci a novinky, mezi nimiž najdeme i čerstvě oznámené anime Witch Hat Atelier. Proč je to právě pro nás v Česku a na Slovensku tak velká věc? Jelikož mezi jedny z nejpopulárnějších mang, které u nás vydává nakladatelství Crew, jednoznačně patří manga Ateliér špičatých klobouků od Kamome Širahama.

Překlad mangy u nás mají na starosti Anna Křivánková a Kristýna Metličková a musíme říct, že odvádí skvělou práci. Jejich práce se velmi snadno čte a těší mnoho čtenářů. Tudíž ohlášení nové adaptace mangy je něčím, co jistě mnohé potěší.

Pokud je pro vás série neznámá, tak ji mohu vřele doporučit. Příběh se točí kolem Coco, která se touží stát čarodějkou, jenže aby se jí stala musí mít proto vrozené dovednosti. A tak malinké dívce nezbývá nic jiného, než snít. Ale jednoho dne do vesnice přijede čaroděj a dívenka se snaží napodobit jeden z rituálů. To však netuší, co se může stát, když se neodborně provede takové kouzlo.

Samotná grafika je milá a příjemná a v lednu 2019 byla manga nominována na cenu za nejlepší komiks na Mezinárodním komiksovém festivalu v Angoulême. Dále byla také nominována na 11. ročník ceny Manga Taisho v roce 2018. Série se umístila v první desítce žebříčku nejlepších mang pro mužské čtenáře ve vydání Kono Manga ga Sugoi společnosti Takarajimasha v roce 2018! (Tato manga je úžasná!).

Anime si vezme na starost Ajumu Watanabe (Space Brothers, 2012) a vytvářet ho bude studio BUG FILMS. O design postav se postará Kairi Unabara a Juka Kitamura se ujme samotné hudby. Přesné datum vydání je sice neznáme, ale ukázka slibuje rok 2025 a k vidění bude na platformě Crunchyroll. Tak snad se ho velmi brzo dočkáme.