Jestli se vám stýská po Ashovi a jeho partě, tak není potřeba věšet ramena. Pokémonů jako takových není nikdy dost. A po nedávném odstartování nového dobrodružství v podobě Pokémon Horizons: The Series zde máme jednu netradiční novinku. Jedná se o seriál Pokémon Concierge, ve kterém se nebude zběsile mlátit a bojovat o odznaky, nýbrž si pěkně odpočinete v pokémoním letovisku. V místě, kam pokémoni jezdí na dovolenou, odpočinout si, zrelaxovat a získat zpátky síly.

Premisa to není kdovíjak převratná, ale je příjemné vidět i něco uklidňujícího. Je tu ale jeden zajímavý fakt. A to ten, že celý seriál je vyroben za pomoci stop-motion animace.

Pokémon Concierge je nová série, která se vyloženě zaměřuje na relaxaci. Dívka Haru je novým správcem v pokémoním letovisku a potřebuje se naučit nejenom jak fungovat se svým parťákem psyduckem, ale zároveň je potřeba pomoci všem pokémonům a jejím trenérům, kteří letovisko navštíví.

To se samozřejmě neobejde bez různých přešlapů, pokusů, objevování a mnoho dalšího. Jejím největším úkolem totiž bude zjistit, po čem každý pokémon touží a jak mu nejlépe pomoci. Přece jen oni sami nejsou moc dobře schopní vyjádřit, co právě teď potřebují.

Samotný trailer láká svým zpracováním. Za celou sérií totiž stojí Dwarf Animation Studio, kteří rádi překonávají své hranice. Velmi často spolupracují právě s Netflixem, nyní díky tomu vzniká nový seriál. Studio je pověstné pro svou roztomilou a milou grafiku i animaci, což se k dovolenkovém resortu perfektně hodí.

Relax a pohodu si budete moci vychutnat už 28. 12. 2023 na Netflixu. Takže pokud neholdujete zimě a sněhu, máte zde možnost virtuálně odcestovat na daleké tropické ostrovy, na kterých vás budou obklopovat pokémoni a budete si užívat pohodu. Už jen ta úvodní znělka od Mariyi Takeuchi přece jenom vyvolává velmi příjemné pocity a jeden by hned naskočil do letadla a odletěl do teplých krajin. Škoda jen, že se dočkáme prozatím jen čtyř dílů, přičemž každý bude trvat 14 až 20 minut.

Režie se chopí Ogawa Iku, o scénář se postará Harumi. Výtvarné řešení a design postav vytvořil Uesugi Tadahiro. Co se týče dabingu, tak seriál bude mít k dispozici anglickou a japonskou verzi. V anglické mluví Karen Fukuhara jako Haru, Imani Hakim jako Alisa, Josh Keaton jako Tyler a Lori Alan jako Watanabe. Jejich japonské protějšky zahrnují hlasy Nona jako Haru spolu s Ai Fairouz jako Alisa, Okuno Eita jako Tyler a Takemura Yoshiko jako Watanabe.