Fanoušci anime mohou opět slavit. Po úspěšném uvedení do kin filmů One Pice Film: Red a Doručovací služba čarodějky Kiki se už teď můžeme těšit na únor. Cinema City si pro nás nachystal rovnou dvě premiéry filmů, které doplňují příběh z jednoho z nejpopulárnějších děl isekai žánru. A to konkrétně Sword Art Online.

Sword Art Online v době vydání (jak původní předlohy v podobě light novely, tak i anime) zaznamenal nemalý úspěch, čímž si založil opravdu pevné základy pro svůj růst. Celý příběh tohoto světa, tedy vstoupení hráčů do virtuální reality, začal 6. listopadu 2022. Není tedy nic lepšího, aby kolem takto významného data vznikly dva zbrusu nové filmy, které vyplňují události, jež se nevešly do první série anime.

Prvním filmem, který do vybraných kin společnosti Cinema City dorazí, je Sword Art Online Progressive: Aria of a Starless Night. Ten nám ukáže jak to v Aincardu (létajícím železném hradě) vypadalo, než se Kirito stal všemi obdivovaným i nenáviděným sólistou Černým rytířem a Asunou, než se stala Bleskem aneb nejrychlejší a nejkrásnější šermířkou v celé hře.

Vrátíme se do doby, kdy se hráči dozvěděli, že z této hry nemohou odejít. A hlavně dostaneme unikátní možnost nahlédnout do myšlenek, které problesknou hlavou člověku, jenž do té doby absolutně nezavadil o hry.

Druhým filmem je Sword Art Online Progressive: Scherzo of Deep Night a tady se děj přesune do pátého patra, kde by mnozí z nás mohli předpokládat, že jediným problémem budou nepřátelské příšery a hra samotná. Ale o tom toto patro není. Tady se stane něco, co by se ve hře, kde se hazarduje se životem, nemělo stát. Dva nejsilnější klany se dostanou do rozepře a v nadcházejícím boji, kdy by se mělo hlavně spolupracovat a porazit hru, se objeví nový typ nebezpečí. Takové nebezpečí, které může přijít od vašich spoluhráčů, kteří vás podrazí.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že se jedná jen o problém dvou klanů, jejich potyčka ovlivní všechny, a to včetně Kirita, Asuny a jejich přátel.

Sword Art Online Progressive: Aria of a Starless Night dorazí do našich kin už 9. 2. a Sword Art Online Progressive: Scherzo of Deep Night bude na plátnech 23. 2. v Praze, Brně, Ostravě a Plzni.