Naruto patří mezi ty nejznámější anime na světě o čemž svědčí nejen obrovská komunita kolem této franšízy a navazující seriál Boruto, který stále vychází, ale i obrovské věci, jež se zveřejnili během dvacátých oslav seriálu. Mimo jiné v té době bylo oznámeno, že jako poctu seriálu se vydají čtyři půlhodinové díly, které pravděpodobně oživí nezapomenutelné okamžiky zpátky na naše obrazovky. Menší ochutnávku, jak by to mohlo vypadat můžete vidět ve videu výše.

Nicméně několik dnů zpátky přišla nemilá zpráva. Čtyři epizody se měly postupně odvysílat počínaje datem 3. 9. 2023. Oficiální stránky ale uvedli, že budou jednotlivé díly odvysílány po potřebném odkladu.

Vzhledem k tomu, že tento projekt je zároveň oslavou 20. výročí anime série a prvním anime NARUTO od ukončení seriálu NARUTO: Shippuden před více než šesti lety, rozhodli jsme se věnovat více času dalšímu zvyšování jeho kvality,“ píše produkční výbor anime Naruto na oficiálních webových stránkách. Na jednu stranu mě těší, že si chtějí dát práci a anime dotáhnout do dokonalosti, jenže na druhou stranu produkční tým neoznámil žádné datum vydání. Tudíž netušíme, kdy se dílů případně dočkáme. Místo toho zaplní mezeru po Narutovi další díly ze série Boruto.

Za produkcí čtyř epizod stojí studio Pierrot. To na anime pracovalo od úplného začátku série a jedná se o záruku kvality. Na produkci dílů dohlížel i samotný Masashi Kishimoto, opening ke všem epizodám zpracovala kapela Flow s písničkou GO!!!

Série Naruto tenhle rok sice prožívá menší pády, ale má velká vzestupy. Kromě úspěšných živých vystoupení v Japonsku se opět rozjela i manga. Tam proběhla větší pauza, v rámci které se přeskočilo pár let a pokračuje s přízviskem Boruto: Two Blue Vortex. A třešničkou na dortu je one-shot, který nakreslil sám Masashi Kishimoto, tvůrce Naruta. Ten se točí kolem Minata a Kushiny a jejich vztahu. A možná i o pár nových technikách a neschopnosti vymyslet skvělý a rázný název pro ně. Mimochodem vřele jej doporučuji. Je to nádherná nostalgie plná lásky a vtipů, které jsou pro původní sérii naprosto typické.