Pornhub opět penetroval mainstreamová média. Tentokrát za to nemůže žádná kontroverzní kauza, ani originální charitativní akce a dokonce ani zajímavá statistika o uživatelích, ale nový snímek v široké nabídce video portálu. Překvapivě se jedná o dokument, i když jeho téma – dějiny kultovního strip klubu – má k produkci webu celkem blízko.

Snímek Shakedown dokumentaristky a umělkyně Leilah Weinraub mapuje dějiny losangeleského strip klubu, který byl populární mezi černošskou lesbickou komunitou města. Dokument byl sestříhán ze 400 hodin materiálu natočeného během 6 let a svou premiéru si odbyl už na festivalu Berlinale v roce 2018. Od té doby se promítal téměř výhradně v rámci filmových festivalů a uměleckých expozic.

Díky Pornhubu se snímek poprvé dostane k široké veřejnosti. Web mu věnoval speciální stránku, která je oddělená od standardní nabídky. Součástí microsite je i chat, jehož se pravidelně zúčastňuje i autorka snímku. Film Showdown bude na webu k dispozici celý březen.

Nečekejte ale, že se PornHub stane nějakým nový Netflixem, takové ambice nemá. „Tento film je výsledkem našeho závazku podporovat umění. Chceme být platformou pro umělce a tvůrce obsahu,“ vysvětlil pro Variety brand director PornHubu Alex Klein. Podle jeho tvrzení PornHub čím dál častěji využívají i tvůrci obsahu jako jakousi alternativu k YouTube a Vimeo, kde panují velmi přísná pravidla, co se smí a nesmí ve videu objevit.