Streamovací gigant Netflix navyšuje ceny svého základního a prémiového tarifního plánu. Základní plán nyní stojí některé stávající zákazníky 12 dolarů místo původních 10 a prémiový plán byl zdražen z 20 na 23 dolarů. Ceny plánů s reklamou a standardního plánu zůstávají na 7 dolarů a 15,49 dolaru.

Zvýšení cen proběhlo prozatím ve Spojených státech amerických, Francii a Velké Británii. Zatímco Česká republika a Slovensko nejsou aktuálně těmito změnami ovlivněny, je jen otázka času, než se podobné zvýšení dotkne i nás.

Netflix zdůraznil, že nabízí širokou škálu cen a plánů pro různé potřeby zákazníků. Někdy ale od zákazníků očekává vyšší platbu. Přesto je základní cena Netflixu konkurenceschopná vůči jiným streamovacím platformám.

Díky opatřením proti sdílení hesel zaznamenal Netflix nárůst placených členství na 247,15 milionu, což je roční nárůst o 10 %. V 3. čtvrtletí přibylo 8,76 milionu nových placených předplatitelů, což je největší nárůst za poslední rok. O této zprávě jsme vás informovali ZDE.

V reakci na rostoucí konkurenci a post-pandemické změny Netflix upravuje svou strategii. Kromě zvyšování cen a nových plánů s reklamou zpřísnil také pravidla pro sdílení hesel. Ale Netflix není sám, kdo zvyšuje ceny. Služby jako Disney+, Hulu či (HBO) Max také zdražily ceny předplatného během posledních 12 měsíců.