Netflix, globální streamovací gigant, zaznamenal významný růst počtu předplatitelů po nedávném uvalení restrikcí proti sdílení hesel. Podle dat analytické společnosti Antenna je tento nárůst předplatitelů značný a pochází nejen ze Spojených států amerických.

Antenna uvádí, že během pouhých čtyř dnů po zavedení nových opatření proti sdílení hesel zažil Netflix období nejvyššího růstu počtu předplatitelů ve Spojených státech za poslední čtyři roky. Jak uvádí data, 26. a 27. května dosáhl streamovací gigant necelých 100 000 denních registrací.

Jedním z dopadů zavedených opatření bylo značné zvýšení denních registrací na platformě Netflix – o více než 102 % oproti předchozímu průměru. Naposledy se Netflix setkal s takto vysokým nárůstem v období počátku pandemie koronaviru Covid-19, kdy mnoho lidí bylo v důsledku přísných lockdownových opatření nuceno zůstat doma.

Pokud se podíváme na zrušené registrace, došlo k jejich nárůstu o 25,6 % od zavedení politiky omezení sdílení hesel dne 23. května tohoto roku. Avšak, navzdory tomuto růstu, počet nových předplatitelů stále dominuje. Na kompletní data analytické společnosti Antenna se můžete podívat níže.

Navzdory počátečním obavám, že opatření proti sdílení hesel povede k poklesu počtu předplatitelů, se ukázalo, že realita je zcela opačná. Nová politika však také vyvolala zvýšený počet zrušení některých účtů. Přestože trend růstu předplatitelů stále převažuje nad počtem zrušených předplatných, společnost by měla přistupovat k této nové situaci s obezřetností a opatrností.

Podle nových pravidel musí předplatitelé Netflixu buď vyloučit ostatní uživatele z jejich účtů, nebo zaplatit dalších 7,99 amerických dolarů měsíčně za extra členství pro ty, kteří nesdílejí jejich domácnost. Toto omezení sdílení hesel se samozřejmě projeví i v České republice, kde je cena za další přístup stanovena na 79 Kč. Samostatně jsme toto téma rozebírali zde.