Streamovací gigant Netflix přepracovává svůj systém hodnocení, aby byl pro uživatele ještě přívětivější. V minulosti, pokud chtěli diváci vyjádřit svůj názor na konkrétní film či seriál, se museli vrátit na hlavní stránku a použít tradiční systém palce nahoru či dolů.

Nová aktualizace však přináší výrazné zjednodušení. Nyní mohou diváci na mobilních zařízeních během sledování s jedním klepnutím na obrazovku vybrat ikonu Thumbs Up, Thumbs Down nebo dokonce Two Thumbs Up (palec nahoru, palec dolů a dva palce nahoru). Toto intuitivní hodnocení umožňuje divákům vyjádřit svůj názor bez nutnosti přerušení sledování.

Díky této inovaci se očekává, že více předplatitelů začne aktivně hodnotit obsah. Když diváci sdílí své názory, může Netflix lépe pochopit jejich preference a nabídnout jim tak obsah, který je pro ně skutečně relevantní.

Ačkoli funkce hodnocení palcem je součástí platformy již šest let, Netflix neustále hledá způsoby, jak ji vylepšit. Před zavedením tohoto systému společnost experimentovala s hodnocením pomocí hvězdiček. Avšak tento systém neodrážel individuální preference diváků. Po zavedení hodnocení palcem zaznamenal Netflix výrazný nárůst interakce uživatelů. A v loňském roce přišel s dalším vylepšením v podobě tlačítka Two Thumbs Up, které má za cíl získat ještě podrobnější zpětnou vazbu od svých členů.