Hraná verze Avatara konečně dorazila na Netflix a spolu s ní dokázala navodit příjemnou vlnu nostalgie, ačkoliv se tedy názory značně liší. Někteří oceňují věrnost původní sérii, další vyzvedávají právě momentky, které se značně liší od předlohy. A jiní naopak adaptaci nemohou ani vidět, protože je to podle nich kopírka bez přidané hodnoty. Ať už patříte do jakékoliv skupina, úspěch se nedá popřít. Přesně to je důvod, který umožnil seriálu pokračovat. V budoucnu se tedy nedočkáme jedné, ale rovnou dvou sérií.

Avatar: Legenda o Aangovi Sleduje příběh mladého chlapce Aanga, jenž se musí stát Avatarem a nést zodpovědnost za celý svět. Jeho úkolem je naučit se umění ovládat všechny živly a porazit vládce Ohnivého národa Ozaie. Naštěstí se na svou pouť po svém stoletém zmizení nemusí vydávat sám, na cestu za záchranou světa se připojuje mladá vládkyně vody Katara a její bratr Sokka.

Samotná animovaná předloha sklidila obří úspěch i přes svou slabou první sérii. Právě druhá a třetí řada zařídila celému seriálu onu slávu a ikonické momentky, na které se mnozí z nás velmi těší. Lze tedy předpoklad, že hraná verze se vydá obdobnou cestou. Minimálně to vypadá, že v to Netflix doufá, jelikož druhá i třetí řada již dostala zelenou. Poměrně originální cestou to bylo oznámeno skrz videohovor s ostatními herci. Záznam můžete zhlédnout níže.

A ještě že tak. Pokud by tuhle hranou verzi mohlo něco ohrozit, tak je to puberta. Představiteli Aanga (Gordon Cormier) je 14 let, což je naprosto nádherný věk pro dospívání. A to by mohl být problém. Po celou dobu animovaného seriálu je Aang menší než Sokka a zároveň mladší než Katara, což má poměrně rázný dopad na jejich vztah mezi sebou. Cílem producentů je koneckonců udržet tuhle dynamiku a vše stihnout předtím, než mladý herec dospěje. A to platí i u ostatních herců.

Jestli se to podaří, případně zda bude potřeba příběh upravit oproti originálu, to se snad brzo dozvíme. Jedno je ale jisté. Obchodník se zelím zůstane na scéně.