Streamovací gigant se pochlubil dalším zářezem do videoherního světa. Netflix oznámil, že brzy si jeho předplatitelé budou moci užít animovaný seriál Minecraft.

Seriál byl oznámen v rámci 15. výročí kostičkového fenoménu a měl by se pochlubit originálním příběhem a novými postavami. Jeho účelem by mělo být představit Minecraft v novém světle a přilákat do něj nové hráče. Za produkci je zodpovědné studio WildBrain, které má za sebou animované seriály Sonic Prime, Ninjago: Dragons Rising a Carmen Sandiego.

Seriál vzniká ve spolupráci s Mojang Studios, vývojářským týmem, který před 15 lety přinesl Minecraft na svět a nadále se o něj stará. Očekává se, že se seriál bude zabývat tématy jako je dobrodružství, kreativita a spolupráce, tedy třemi pilíři, které tvoří Minecraft.

Při čekání na další informace a datum premiéry tady máme krátkou upoutávku s ikonickým Creeperem, který vyletí do vzduchu. Po jeho explozi vidíme proud lávy v Netheru a obrovské logo Netflixu. V pozadí jsou slyšet zvuky pavouků a zombie.

Stojí za připomenutí, že v roce 2025 má do kin přijít také film Minecraft.