V klidu se posaďte a čtěte. Ano, Disney se rozhodlo zapojit do závodu o streamovací platformu, která svým sledujícím poskytne nejvíce množství anime seriálů i filmů. Pokud jste zarytými fanoušky právě tohoto žánru a sledovali jste dění, které proběhlo v nedávné době, tak jsou vaše obavy na místě.

Po velmi nádherně zpackané premiéře nejočekávanějšího návratu anime Bleach mnoho z nás tuto streamovací platformu odvrhlo. A není se čemu divit, hlavně pokud vezmeme v potaz, jak se podpora této platformy zachovala ke svým odběratelům. Ne moc vlídně, a dokonce musela původní vyjádření smazat.

Na středeční akci pro Asii a Tichomoří v Singapuru bylo odhaleno mnoho věcí. Tou, která ale nejvíc zaujala, je právě oznámení od Disney. Díky tomu jsme se dozvěděli, že tato společnost prohlubuje své partnerství se studiem Kodansha, přičemž společně by měly produkovat nová anime, které následně uvidíme právě na této streamovací platformě.

Nebo neuvidíme. Pokud to dopadne stejně jako s Bleachem a dalšími anime, které se na platformě údajně nachází. Jestli ale budou správně uzavřená práva, mohli bychom se dočkat poměrně kvalitních adaptací. Kodasha totiž stojí právě za takovými skvosty jako je Attack on Titan, Ghost in a shell, The Quintessential Quintuplets a Your Lie in April.

V současné době bychom na Disney měli dokonce vidět druhou sezónu žhavé novinky Tokyo Revengers, která se v Japonsku stala hitem neuvěřitelně rychle. Přesně tahle série má odstartovat ono partnerství. Smutným faktem zůstává, že i kdyby se povedlo správně vyřešit práva a zařídit překlady, celkem pravděpodobně se nedočkáme stejného spuštění jako v Japonsku. Na nejnovější díly se tudíž podíváme s velkým zpožděním.

A jak se k tomu vyjádřilo Disney? Prostřednictvím výkonné viceprezidentky pro strategii původního obsahu následovně: „Jsme nadšeni, že se můžeme prohloubit strategickou spoluprací s naším dlouholetým partnerem Kodansha na tak vzrušujícím žánru. Japonské anime vyplňuje bílé místo v našich plánech na vývoj obsahu a věříme, že tato rozšířená spolupráce změní budoucí strategii společnosti Disney v oblasti animace v Japonsku. Těšíme se, že anime tituly a ceněné duševní vlastnictví společnosti Kodansha uvedeme na světové úrovni.

Nejspíš nikoho nepřekvapí, že sledovanost anime v dostupných zemí se zvedla o osminásobek původního nakoukaného času. Ještě aby ne, když „celosvětová“ premiéra Bleache byla jednou z nejočekávanějších posledních měsíců. Zajímavé, že? Navíc se poměrně hezky zvedla i poptávka po anime. A co vy si myslíte o tomto spojenectví? Myslíte, že se Disney vydává správnou cestou?