Film Sociální síť dokázal, že i technologický start-up může být divácky atraktivní téma, pokud se týká služby, kterou všichni známe a používáme. Tuto definici beze sporu naplňuje i Spotify. Cestu zakladatelů Spotify, Daniela Eka a Martina Lorentzona, od skromných začátků ve Švédsku až na vrchol hudebního průmyslu budeme moci sledovat v chystaném hraném seriálu z produkce Netflixu

Projekt dostal na starost další seveřan, režisér Per-Olav Sørensen, který pro Netflix natočil seriál Quicksand. Předlohou zatím nepojmenovaného seriálu má být kniha Spotify Untold švédských novinářů Svena Carlssona a Jonase Leijonhufvuda.

Je to v podstatě novodobá verze příběhu Davida a Goliáše. Goliášem je v tomto případě nejen pirátská scéna, ale třeba i Apple, který velmi aktivně bránil vstupu Spotify na americký trh, aby uchránil iTunes před konkurencí. Kniha dokonce začíná kapitolou o tom, jak Danielu Ekovi volal Steve Jobs, ovšem místo toho, aby něco řekl, tak jen hlasitě dýchal do mikrofonu. Není ovšem jisté, zda jde o doklad „podivnosti“ Steva Jobse nebo paranoii Daniela Eka. Pro režiséra je to každopádně zajímavý materiál pro zpracování.

Celý projekt je teprve na začátku. Neznáme název a už vůbec ne datum premiéry. Každopádně jej budeme dál sledovat.