Kdo sledoval náš web a obecně dění kolem Naruta, tak ví, že nedávno proběhly poměrně rozsáhlé oslavy výročí 20 let anime Naruto. Mimo jiné se v té době mluvilo o nadcházející manze, která nese název Sasuke Retsuden. Jak už můžete tušit z názvu, všemi milovaný a nenáviděný Sasuke má vlastní mangu jenom pro sebe.

Sasuke Retsuden vyšel 23. 10. v anglické podobě a jeho popularita vzala tak moc na obrátkách, že celkem hravě zastínil i současně vycházejícího Boruta. Tahle manga vznikla na základě stejnojmenné light novely, jejíž příběh se odehrává po konci Shippudenu a před začátkem Boruta. Co je ale zajímavější, plus co fanoušci canonu rozhodně ocení, jedná se o příběh, který schválil Masashi Kishimoto. O skvělé čtení a text se postaral Jun Esaka.

Mangu si tedy můžete koupit, ale pokud nechcete čekat na svou zásilku z Amazonu, existuje aplikace Shueisha’s Shonen Jump, kde si můžete už teď přečíst první kapitolu. Pokud se ale těšíte, že každý týden dostanete novou kapitolu a ještě z pera Masashi Kishimota, tak vás zklameme. A to ne pouze jednou.

Nepředpokládá se totiž časté vydávání, z tohoto důvodu budou nové díly vypouštěny do oběhu dvakrát do měsíce, na druhou stranu se dočkáme rovnou 55 stránek ke čtení. Co se týče toho, kdo bude mangu kreslit, tak tady je opět další zklamání. Kishimoto sice schválil text, ale kreslení se neujme. Proto se pera zhostí Shingo Kimura.

A o čem to vlastně je? Jak už bylo řečeno, děj se odehrává po čtvrté velké ninja válce a svět zažívá období klidu. Ale to by bylo, aby se neobjevil nějaký problém. Bohužel ten se týká Naruta, který ochořel nemocí, která zabraňuje dotyčnému, aby mohl používat čakru. Přesně proto se Sasuke (a posléze Kakashi i Sakura) vydává na výpravu za objevením léku. Dočkat bychom se měli nejen akčních bojů, více emocí v Sasukeho tváři, ale i několika romantických momentů mezi Sasukem a Sakurou.

Preferujete-li spíše psanou formu, 22. 11. 2022 by se měla objevit na Amazonu anglická verze populární light novely Sasuke Retsuden.