Už 13. 9. 2022. To je to datum, které netrpěliví fanoušci nejen anime, ale i Cyberpunku očekávají, jelikož na svět přijde Cyberpunk: Edgerunners. Ovšem to by nebyl Netflix a obrovská premiéra, aby při něčem tak velkém nešlo lehounce oblbnout pravidla a podívat se na první díly o trochu dříve.

Jako tomu bylo u Arcanu, první tři epizody se budou moci zhlédnout ještě dříve, než se objeví na samotném Netflixu. Stačit vám k tomu bude navštívit oficiální kanál Cyberpunk: Edgerunners, kde se už v pondělí 12. 9. v 19:00 budou vysílat první tři díly. Obrovskou výhodou je, že je povolené costreamování, takže můžete sledovat s vašim oblíbeným streamerem tuto novinku.

Seriál produkuje společnost CD Projekt Red, která stojí za původní videohrou Cyberpunk 2077, jako showrunner a výkonný producent působí Rafał Jaki. Satoru Homma, Bartosz Sztybor a Saya Elder působí jako producenti, přičemž animace pro nový seriál vytváří studio Trigger. Režie se ujal Hiroyuki Imaishi, kreativním režisérem je Hiromi Wakabayashi, výtvarníkem postav a režisérem animace Yoh Yoshinari a adaptovaný scénář napsali Yoshiki Usa a Masahiko Otsuka.

Pokud jde o to, co od nového anime očekávat, Netflix oficiálně popisuje Cyberpunk: Edgerunners takto: „Seriál vypráví samostatný, desetidílný příběh o klukovi z ulice, který se snaží přežít v Night city – technologiemi a tělesnými modifikacemi posedlém městě budoucnosti. Protože má co ztratit, zůstává naživu tím, že se stane edgerunnerem - žoldáckým psancem známým také jako cyberpunk.