Pokud bychom měli jmenovat jednu z populárnějších mang tohoto roku, tak je to rozhodně Sakamoto Days. Ta v současné době neovládá jen trh v Japonsku, ale také postupně zamíří na pulty našich knihkupectví. Nicméně už velmi brzy přistane i anime adaptace právě na Netflixu, a to konkrétně v lednu příštího roku.

Manga samotná je populární nejen pro svou absurdní zápletku, ale hlavně pro svou kombinaci akce a skvělé komedie. V listopadu 2020 přivedl mangaka Yuto Suzuki tuhle akční komedii k životu a Taro Sakamoto se od té doby činí. Nájemný vrah ve výslužbě byl sice ikonou v oboru, ale poté, co našel svou životní lásku, se Sakamoto v klidu stáhl do ústraní. A ačkoliv se snaží na svou minulost zapomenout a vést klidný život, jeho nepřátele bývalého já se stále vrací. Přece jen se jedná o obtloustlého staříka, který dělá prodavače v sámošce. Snadný terč, že? Omyl! Tenhle hrdina je totiž stále ve skvělé formě a svůj nový život si dokáže skvěle ochránit. Což samozřejmě vyplyne ve velmi komediální situace.

Investice Netflixu do anime se začíná evidentně vyplácet a Sakamoto days nejspíš odstartuje novou vlnu anime na streamovací platformě. Společnost TMS Entertainment s režisérem Masaki Watanabem v čele dělá na seriálu skvělé pokroky. V tuto chvíli je Netflix jedinou streamovací službou, která bude Sakamoto Days vysílat, takže fanoušci anime bedlivě sledují plán vydání. Nevíme, zda budou epizody Sakamoto Days na této službě vycházet každý týden, ale pro fanoušky by se jednalo o příjemný postup. Anime se objeví už příští rok v lednu.