U videoher je běžné, že po instalaci z média musí hráč dostahovat ještě nějaká data z internetu. Jedná se o tzv. Day One patch, tedy o opravu chyb, které vývojáři objevili mezitím, co hra putovala distribuce. Často mají tyto softwarové záplaty i několik desítek GB.

Nyní se podobný trend začíná objevovat i u filmu a může za to film Cats, který je adaptací stejnojmenného broadwayského muzikálu Andrea Lloyda Webbera. Společnost Universal informovala tisíce kin, které promítají filmovou verzi muzikálu Cats, že jim brzy doručí aktualizovanou verzi s „vylepšeními vizuálními efekty.“ The Hollywood Reporter, který informaci zveřejnil, má tento oběžník k dispozici.

U filmů je takový krok zcela nevídaný. Podle zdrojů Reporteru si jej přímo vyžádal režisér filmu Tom Hooper. Můžeme jen hádat, co režiséra k takto nezvyklému kroku motivovalo. Že by negativní recenze? Agregátor Rotten Tomatoes zaznamenal pouze 18 % pozitivních hodnocení od profesionálních kritiků. Nebo za to mohou neuspokojivé tržby? Film Cats stál (bez nákladů na marketing) 100 milionů dolarů a během premiéry vydělal pouze 2,5 milionů. Anebo to byly chyby v CGI, na které upozorňovali diváci?

Díky těmto chybám snadno poznáte, jakou verzi filmu sledujete. Stačí se dívat třeba na ruce herečky Judi Dench. V původní verzi filmu má kočka lidské ruce, dokonce je vidět i snubní prsten. Podobných nedodělků je ve filmu spousta. Některé se dostaly i do traileru.