Oblíbený seriál The Walking Dead (v češtině Živí mrtví) měl světlé, ale i stinné stránky. Diváci byli několikrát šokováni a pobouřeni tím, co si scenáristé a režiséři vymysleli. Jednou z kontroverznějších situací byla brutální smrt Glenna v podání Stevena Yeuna.

Glenn byl v seriálu od samotného začátku a získal si sympatie diváků, ať už bojoval o život proti hordám nakažených, nebo prožíval sladký románek s Maggie. O to horší bylo vidět, jak padouch Negan rozbil Glennovi lebku baseballovou pálkou omotanou ostnatým drátem a zničil tak morálku Rickovy skupiny.

Byl to šok nejen pro diváky (některým se při sledování dělalo špatně), nýbrž také pro herce. Potvrzují to slova Andrewa Lincolna. Představitel hlavního hrdinky Ricka Grimese tvrdí, že možná zašli příliš daleko. I když se drželi komiksové předlohy.

Natáčení této části podle Lincolna patřilo k nejintenzivnějším natáčecím nocím, jakých se kdy zúčastnil. S odstupem času to vidí tak, že se scéna až moc táhla. V té době by bylo lepší ukončit život Glenna rychleji. Dokonce i herci, co tu noc nebyli před kamerou, byli ráno zdrceni.

Navzdory tomuhle všemu Lincoln považuje Jeffreyho Deana Morgana, který si zahrál Negana, za jednoho z nejpohodovějších chlapů, které kdy mohl potkat. O to zajímavější je, že hraje jednu z nejodpornějších postav.

„První den v práci musel přednést mimořádný monolog a všichni klečeli na kolenou a plakali, i když nebyli před kamerou,“ vzpomíná Lincoln v rozhovoru pro Empire. „[Morgan] za mnou přišel a zeptal se: ‚Je to normální?‘ Já na to: ‚Jo, prostě jedeme dál‘. Byla to mimořádná noc.“

Jak vzpomínáte na tuhle scénu vy?