V minulé epizodě se vrátil Mistral! Zároveň se Duším podařilo získat první rituální surovinu pro Anthonyho a potkat dva nové společníky. Svítá se pro skupinu konečně na lepší časy? 

CO SE STALO POSLEDNĚ?

Anthony, Brindal a Thom prožili náročnou noc. Proto si pro druhý den naordinovali pouze pohodičku. Odpočívali a jediné, co udělali, bylo to, že přesvědčili Ivona, aby tento den mléko nedojil. Tím chtěli docílit toho, že se ukáže, jestli Bogolo Bogolo Bogolo opět přijdou, nebo minulou noc pochopili, že by toho měli nechat. Spoiler alert: Nepochopili!

Se zapadajícím sluncem dorazil Mistral. Všichni byli rádi, že ho vidí, i když on byl očividně a pochopitelně nerad, že musel opustit plán vydat se za Sharlott. Když ho ovšem zbytek skupiny seznámil s tím, co se stalo s Que T. a problémem s Bogolo Bogolo Bogolo, byl rád, že se vrátil.

Večer se všichni připravili na případný útok Bogolo potvůrek, který skutečně přišel! Fialové fazolky se před Dušemi daly na útěk. Skupina se dala do jejich pronásledování s cílem jedno Bogolo chytit. Bohužel se jim podařilo pouze několik zabít, ale žádného nechytit. V průběhu hledání ovšem narazili na sovu, se kterou si Mistral popovídal. Dozvěděl se od ní, že po hlavní cestě lesem chodí kuře, které dalo právě této po tlamě a zlomilo jí pařát. PÍPA žije!

Věčné duše ihned vyrazily směrem k hlavní cestě a po chvíli Pípu skutečně našly. S tímto staronovým ochráncem skupiny se pak vydaly směrem do hor, aby našly pro Anthonyho pero vlnotvorného ptáka.

Cesta proběhla klidně, ale to, co uviděla skupina, když dorazila k hřebenu hor, moc klidu nevyvolalo. Vlnotvorný pták postavil obrovský sloup, který byl tvořen zbytky námořních lodí, které do hor přitáhl. Ve chvíli, kdy ke sloupu hrdinové dorazili, spadl z něj jeden z vraků. Při jeho prohlídce Duše narazily na dvě postavy, které byly zavřené v podpalubí. Díky magické ochraně ten pád přežily!

Společně s perem ptáka tak Věčné duše opouštěly toto zvláštní místo s elfem Casielem a lidským mužem jménem William. Ten měl většinu cesty do obličeje staženou kápi. Brindal a Anthony si ovšem jeho obličeje všimli. A když řekli svůj postřeh Thomericanovi, šel se o tom přesvědčit. Skutečně tam byla podoba. Obličej byl mladší, ale měl velmi podobné rysy. Před Thomem stála podoba Nezzodana!

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

• Jak zareaguje Thomerican na vzhled Williama? Dojde k boji?

• Podaří se Duším a nováčkům dostatečně vzdálit, aby nevyvolali zájem vlnotvorného ptáka?

• Najde skupina další dvě suroviny pro rituál?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu!