Člověk by řekl, že Spider-Mana jsme už viděli úplně všude, tak proč by se nemohl dostat i třeba do japonské mangy? Přesně k tomuto a mnoho dalšímu se schyluje. Marvel a dalších přibližně dvacet mangaků spojí své síly, aby společně pracovali na nových komiksových mangách.

Už dříve vzniklo mnoho spoluprací, kdy můžeme jmenovat například Marvel's Secret Reverse. Zde Spider-Man a Iron Man společně cestovali do Japonska, aby bojovali proti zlému hernímu magnátu. Nyní se něco podobného děje znova ve formě Marvel Comics: A Manga Tribute, jenže jde o něco několikanásobně většího. Navíc k tomu dostaneme Spider-Man: fake Red a Wolverine: Snikt!.

V Marvel Comics: A Manga Tribute se bude jednat o velký soubor různých příběhů, kde se neobjeví jen Spider-Man, ale uvidíme i Black Bolt, Doctora Strange a Mrs. Marvel. To ale není celý seznam, koho z Marvel světa uvidíme. Co je ovšem obdivuhodnější, tahle sbírka bude vznikat za pomoci dvaceti velmi populárních kreslířů a spisovatelů mang. Konkrétně víme o Yusuke Tabata (One-Punch Man), Kamome Shirama (Witch Hat Atelier), Shigeto Koyama (Star Wars: Visions) a Sana Takeda (dříve pracovala na Marvel komiksech jako Venom, Civil War II a další).

MARVEL COMICS: A MANGA TRIBUTE

O čem konkrétně tohle všechno bude, zatím není známo. Nicméně se nejedná o úplně první kolaboraci, ale budeme doufat, že se nejedná ani o poslední. Marvel Comics: A Manga Tribute má zatím stanovené vydání na 18. 7. 2023. A pokud vás zajímá celý seznam ilustrátoru, tak v něm najdeme tahle jména: Akira Himekawa, Chika Ogaki, Gurihiru, Hachi Ishie, Haruhiko Mikimoto, Hiroyuki Imaishi, Kamome Shirahama, Katsuya Terada, Kazuki Takahashi, Ken Niimura, Kia Asamiya, Mizuki Sakakibara, Peach Momoko, Q Hayashida, Sana Takeda, Shigeto Koyama, Shou Tajima, Studio Nadegata Circus, Takashi Okazaki, Yasuhiro Nightow, Yoshitaka Amano, Yūsuke Kozaki, Yusuke Murata.

SPIDER-MAN: FAKE RED

Další mangou je Spider-Man: Fake Red od Yusuke Osakawi, kde se dočkáme zajímavého příběhu v podání nového Spider-Mana Yu. Ten potom, co obleče slavný kostým, zjistí, že práce superhrdiny není jen zábava, fotky a sociální média. Jenže než stihne ze sebe stáhnout kostým, objeví se silní nepřátele a náhle jde pohodlí stranou.

Manga vyjde 13. 6. 2023.

WOLVERINE: SNIKT!

V dimenzi, která je v totálním dezolátním stavu, bude slavný Wolverine bojovat proti organickým robotům nejen o své přežití, ale i o přežití posledních lidí na planetě. Otázkou je, zda udrží svou zuřivost na uzdě a předejte tak jisté záhubě.

V roce 2003, čerstvě po úspěchu své úspěšné série Blame!, se hvězdný tvůrce mangy Tsutomu Nihei spojil s Marvel Comics a napsal a nakreslil limitovanou sérii Wolverine: Snikt! Nihei přenesl svůj charakteristický styl na ikonického muže X a přenesl Wolverina do temnějšího a děsivějšího rozměru, který je zde prezentován v luxusním vydání.

Manga vyjde 13. 6. 2023.