Příběh Aloy v boji za záchranu světa je zajímavý a postapokalyptický svět obývaný stroji připomínající dinosaury lákavý z mnoha pohledů. Vyprávět by se zde dalo mnohé, což si před časem uvědomil Netflix a oznámil seriál. Ten ale neměl být přímou adaptací her Horizon Zero Dawn a Horizon Forbidden West. Místo toho měl rozšířit příběh podobně jako třeba v případě seriálu Fallout od Amazon Studios (Prime Video).

Je ale otázkou, zda z toho něco bude. Seriál byl oznámen před více než dvěma roky a dnes se dozvídáme o zastavení prací. Dokonce hrozí zrušení celého projektu kvůli obviněním, která nedávno padla na adresu showrunnera Steva Blackmana z produkční firmy Irish Cowboy.

Showrunner seriálu Umbrella Academy byl totiž několika spolupracovníky obviněn z vytváření toxického pracovního prostředí. Blackman se měl zaměřit zejména na jednu ženu ze scenáristického týmu, která požádala o mateřskou dovolenou. Blackmana měl mít sexistické, homofobní a transfobní poznámky, litovat, že najal těhotnou scenáristku, a vytvářet situace, při kterých se žádný zaměstnanec necítil bezpečně.

Blackman měl zaměstnance dostávat do situací plných strachu a nedůvěry, kdy se cítili, že musí prokázat neochvějnou loajalitu, aby nebyli propuštěni. Také je obviněn z přisvojování zásluh za práci ostatních. Popisován je jako manipulativní a chaotický showrunner, jenž měl nevhodné komentáře o vzhledu a sexualitě zaměstnanců.

K dispozici má být dvanáct výpovědí zaměstnanců a jejich stížnosti. Blackman vše odmítá, výpovědi považuje za zcela nepravdivé a zcela absurdní. To ale Netflixu zdá se nestačilo. Streamovací gigant měl podle informací časopisu Rolling Stone zastavit práce na seriálech Horizon a Orbital. Bohužel nevíme, v jakých stavech oba projekty jsou. Říká se, že Sony bude chtít najít jinou produkční společnost po Irish Cowboy, aby navázala na úspěch The Last of Us.

Orbital má být dramatický seriál scenáristů Davida a Keitha Lynchových. „Horizon Zero Dawn a Orbital jsou projekty na úrovni událostí, které jsou založeny na postavách, jež si fanoušci zamilují a s nimiž se ztotožní, což jsou charakteristické znaky produkce Irish Cowboy,“ řekl tehdy Blackman. „Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s Netflixem a všemi našimi partnery na vývoji těchto přelomových příběhů.“