Kouzelná Beruška a Černý kocour je ten druh seriálu, který v současné době běží v televizi i na streamovacích platformách a má obrovský úspěch po celém světě. Není tedy divu, že má momentálně čtyři dokončené série, pátá postupně vychází a šestá je v plánu. Ukazatelem úspěchu jsou i různé komiksy a hračky, které vznikají. Komunita kolem Berušky a Kocoura je přímo obrovská a snad se není ani čemu divit, že postavy z této série najdeme i v kinder vajíčkách.

Menším překvapením je trailer, který láká na nově připravovaný film. Inu, proč je to zvláštní? Protože produkce seriálu od druhé série byla jedním velkým vtipem pro oddané fanoušky, kteří jej sledují od prvního dílu.

Thomas Astruc je člověk, který stojí za vznikem Berušky a Kocoura. V anglickém znění Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir a nejpopulárnější varianta Miraculous, les aventures de Ladybug et Chat Noir. Jedná se o francouzskou produkci, přičemž je na místě říct, že první i druhá série sebou nesou zajímavé příběhové momenty, zvraty a vývoj, což se animovaných seriálu neděje až tak moc často.

Ovšem ve chvíli, kdy měla dorazit třetí série, tak šlo vše z kopce, a to nejen kvůli pandemické situaci co byla, ale kvůli neslavným rozhodnutím, které tvůrce a režisér udělal. Co vše se vlastně událo? Inu, to by bylo na hodně dlouhý článek. Ve zkratce ale můžeme říct, že vydávat díly chaoticky na přeskáčku, vracet zpátky do hry padouchy, dělat z dospělých primitivní smýšlející stvoření a zopakovat čtyřikrát za celý seriál jedno klišé a pak použít vrácení v čase je dost otravné na to, aby někteří fanoušci nad kánonem zlomili hůl.

Z těchto a více důvodů komunita předpokládala, že zvěsti o nadcházejícím filmu, který bude vyvrcholením páté série a zároveň menším rebootem, je jen pouhý vtip. Změna studia je na seriálu totiž poznat, a kromě šíleně uspěchaných dílů, skoro neexistující zápletky a ošizení animací této domněnce dost pomohlo. I ona kreativita, která vyšvihla seriál na vrchol, občas úplně mizí.

Naštěstí se nic z těchto neduhů neprojevuje v traileru, který před pár dny vyšel. Animace je zcela pozměněna, je více reálná a příjemnější na koukání. Vyzařuje z něj klidná a zároveň akční atmosféra, která je krásně podtrhnutá romanticko-komediálními situacemi, které jsou pro Berušku tak moc typické a zažité.

Film ponese název MIRACULOUS: Ladybug & Cat Noir - Awakening a můžeme se rozhodně těšit na zajímavé zpracování, které nemá pranic společného se seriálem a mnoho hudby. Film se totiž označuje jako muzikál. Co v ukázce vidíme rádi, tak je demolice prostředí a živost. Seriál totiž trpí na věčně liduprázdnou Paříž, opakující se postavy a neustále zničenou Eiffelovu věž. Trochu na frak sice dostane i Notre-Dame, ale vidět jak jsou hezky chrliči vytvoření, tak tuhle zkázu dokážeme i odpustit.

Příběh samotný by se měl soustředit na Marinette Dupain-Cheng (Berušku) a Adriena Agreste (Černého kocoura). Dále na to, kterak získali svá mirákula, jak se potkali a vývoj celého jejich vztahu. Přece jen jedním z velkých vtipů celého seriálu je fakt, že tihle dva jsou zaseklí v milostném čtverci. A jak se zdá, tak film samotný má o něco kreativnější řešení situace. A někde na pozadí Lišaj tropí neplechu a snaží se získat dvě nejmocnější mirákula stvoření a destrukce, aby si splnil svůj sen. Ale to moc lidí úplně nezajímá, jelikož většina očí je upřených na emotivní vývoj, který má nastat Mezi Adrienem a Marinet.

Film by měl mít premiéru někdy letos v létě.