Zatímco Black Clover zdárně pokračuje na svém pravděpodobně posledním arcu mangy, anime před nějakou dobu už skončilo. Zda se někdy dočkáme obnovy, případně ještě nějaké série, je tedy ve hvězdách. Co se ale přiblížilo z daleké budoucnosti, jsou důležité informace o chystaném filmu z této populární série.

Pravidelně vycházející Weekly Shonen Jump s číslem 45 odhalil onu očekávanou informaci. Na páté výročí Black Cloveru byla potvrzena práce na úplně prvním filmu k této značce, následující týden mělo být vyzrazeno daleko více informací. Což se taky děje, byť nejspíš o trošku dříve, než vydavatelství Shueisha zamýšlelo. Fanouškovská základna po celém světě je prostě příliš mocná.

Díky tomu můžeme s jistotou říct, že chystaný film je nejen v produkci a že práce na něm už dávno začali, ale dozvěděli jsem se také datum premiéry. To je stanoveno na 31. 4. 2023, oné události se dočkáme na Netflixu. Její součástí bude i takzvaná roadshow. To znamená premiéru filmu ve vybraných kinech v Japonsku po krátkou dobu. Tuhle informaci přinesl poměrně známý a rychlý dodavatel novinek ohledně Black Cloveru, tedy nite_baronX, na svém twitterovém účtu.

Jediný problém by naši fanoušci mohli vidět v tom, že česká lokalizace Netflixu anime Black Clover nemá ve výběru.

Pokud vás zajímá, o čem snímek bude, můžeme se jen dohadovat. Film může vybočit z řady a pojede jiný příběh, který nebude mít s hlavní dějovou linkou pranic společného, případně se z něj může stát celovečerní snímek, jenž obsáhne zbytek děje v manze. Takový počin by byl sice naprosto úžasný, ale pokud vezmeme v potaz, že manga je stále v běhu, tak se jedná o celkem nepravděpodobnou variantu, ne však nereálnou.

Přece jen by to nebylo poprvé, co by se děj v anime oddělil a jel si vlastní příběh. Krásným příkladem je Fullmetal Alchemist, který se nakonec dočkal i reworku v podobě Fullmetal Alchemist: Brotherhood. (Mimochodem na Netflixu najdete celkem povedenou liveaction adaptaci.)

Jedna ze dvou věcí, které byly odhaleny, je jméno filmu a to zní: „Black Clover: Sword of the Wizard King“.

Už 28. 4. 2022 bylo odhaleno video, kde došlo vyloženě jen k oznámení filmu. Pokud se animátoři lehce neseknuli, nachází se na těch 9 vteřinách jeden důležitý detail, který by mohl naznačovat, že se nebude jednat o pokračování podle mangy, ale o nějaký vedlejší příběh. Kdo příběh zná, rozhodně ví, na co narážím.

I tak kolují zvěsti, že je nesmysl, aby se autoři filmu vrátili do velké války ve Spade Kingdom. Spíše se celé dění přesune k předchozímu Králi čarodějů Conradovi a vydá se na zajímavou cestu právě tímto směrem. Což ostatně potvrzuje i druhá odhalena věc. A to stránka z týdeníků, na které je ona postava vypracovaná autorem mangy.

Nicméně Black Clover je unikátní ve svém způsobu tvoření „fillerových“ dílů. Tyhle výplně jsou poměrně často pod dohledem Yuki Tabaty (autora mangy) a doplňují kanonické znalosti. Pokud by se film držel podobného trendu, nemuseli bychom se dočkat jen hezké nabušené akce, ale pravděpodobně bychom dostali další kus pro pochopení některých tajemství, která v astově světě panují.