Jedním jediným obrázkem na sociálních sítích oznámil Ubisoft začátek natáčení filmu Watch Dogs. Na fotce vidíme klapku a osobu sedící u počítače.

O filmu Watch Dogs se mluví už dlouho. Oficiálně byl oznámen už v roce 2016 na tiskové konferenci Sony. Pak se ale snímek ztratil z radaru a nyní se vrací. Prošel hollywoodským vývojovým peklem, má upravený scénář a našel si jinou produkční společnost.

Navzdory tomu nevíme, zda půjde o adaptaci prvního dílu z roku 2014, druhého dílu z roku 2016 nebo toho posledního nazvaného Watch Dogs: Legion z roku 2020, který se moc nevyvedl. Další možností je úplně jiný příběh využívající jen téma této hackerské akce. Já osobně bych rád viděl adaptaci příběhu hackera Aidena Pearce v Chicagu. Co vy?

Do křesla režiséra usedl Francouz Mathieu Turi, který má za sebou v našich končinách méně známé horůrky jako Hostile (2017) a Meandr (2020), byl také třeba asistentem režie Quentinu Tarantinovi, když natáčel svůj známý snímek Hanebný pancharti (2009). Určitě se i hodí připomenout, že Turi připravuje také seriálovou adaptací povedeného herního titulu A Plague Tale: Innocence z roku 2019, kterou vyrobili francouzští vývojáři z Asobo Studio.

Scénář k filmovým Watch Dogs napsala Christie LeBlanc, která je podepsaná za netflixovským sci-fi thrillerem Kyslík (2021). Na úpravě potom pracovala Victoria Bata (seriál Winx Saga: Osud). A na celou výrobu dohlíží jak filmová a televizní divize Ubisoftu, tak společnost New Regency. Na stránkách se chlubí zapojením do filmů Bohemian Rhapsody, Seveřan, Jeho dům, Malé ženy nebo Revenant Zmrtvýchvstání.

Co se herců a hereček týče, tak v blíže nespecifikovaných rolích se objeví Tom Blyth (Hunger Games: Balada o ptácích a hadech) a Sophia Wilde (Mluv se mnou).

Pokud se ptáte na možnost nové hry Watch Dogs, tak ta dle neoficiálních informací v plánu není. Podle francouzského leakera xj0nathan měl Ubisoft po komerčním neúspěchu Legionu zrušit další projekty a uložit Watch Dogs k ledu, včetně poměrně originální battle royale akce. Třeba si to ale rozmyslí, když film bude mít úspěch.