Není to tak dávno, co se na Twitteru poprvé objevily zprávy o tom, že se Hunter x Hunter vrací. Nyní je oficiálně potvrzené i datum návratu mangy do Weekly Shonen Jumpu, konkrétně do čísla 47. Otázkou je, zda autor Yoshihiro Togashi bude nadále schopen udržet tempo. A to kvůli bolestem zad, které neustále přetrvávají.

Tato velmi populární a oblíbená manga musela být před necelými čtyřmi lety přerušena kvůli zdravotnímu stavu autora. V současném stavu sice stále trpí bolestmi hlavně při sezení, ale aby mohl opět vytvářit nové díly, rozhodl se kreslit v leže na zádech. Proto také najmul několik nových lidí, kteří by mu měli ulehčit práci na nových svazcích a zároveň mu ulehčili život.

Prvního dílu po pauze se tedy dočkáme už 23. října a děj bude navazovat tam, kde předtím skončil. Tedy líčením občanské bitvy o následnictví trůnu. V podstatě se dá říct, že děj se momentálně točí kolem Kurapiky, který se společně s Leoriem nacházejí na lodi s malým princem. Kurapika souhlasil s tím, že se na misi vydá výměnou za informace o tom, kdo má Šarlatové oči, které už dlouho hledá. Loď pluje na temný kontinent.

Pokud by vás zajímala anime adaptace, úplně první vznikla už v roce 1999 a vycházela až do roku 2001 a měla celkově 62 dílů. Madhouse později udělal druhou verzi této manga série, která měla celkově 148 dílů a vycházela od roku 2011 až do roku 2014.