Resident Evil má jak v herním, tak i ve filmovém průmyslu dlouhé kořeny. A mezitím co filmové adaptace už delší dobu přešlapovaly na místě, nyní mají šanci zazářit stejně jako poslední díly herní série.

Chystaný reboot, který si vzal do parády režisér Johannes Roberts (47 metrů), odhaluje, jaké hvězdy si zahrají hlavní role a zároveň se rozpovídal o pár detailech.

Kdo si tedy vezme do parády kultovní postavy? Jména jsou následovná: Kaya Scodelario (Laybint: Útěk) jako Claire Redfield, Hannan John-Kamen (Ant-Man a Wasp) jako Jill Valentine. Mužské role si střihnou herci jako například Robbie Amell (Upload). Ten se vžije do role Chrise Redfielda spolu s Tomem Hopperem (The Umbrella Academy) za Alberta Weskera. Dále Avan Jogia (Zombieland: Rána jistoty) jako Leon S. Kennedy a poslední je Neal McDonough (Yellowstone) jako William Birkin. Herní fandové se tedy můžou těšit na své staré známé postavy.

Režisér se podělil i o pár detailů jakým stylem by se měl film ubírat: „Chtěl jsem se vrátit zpět do doby, kdy jsem hrál první dva díly herní série Resident Evil a oživit všechny ty děsivé zážitky, které jsem při svém hraní zažil. Ruku v ruce s vyprávěním upřímných lidských příběhů o malém, umírajícím, americkém městečku (Raccoon City), které je nám všem tak dobře známé, a učinit ho přístupným i novému publiku.“

Vypadá to tedy, že se Roberts pokusí spojit tísnivou atmosféru Spencerovy vily a trochu akčnějšího prostředí druhého dílu, odehrávající se v ruinách Raccoon City.

I když se o produkci stará stejné studio (Constantin Film) jako o sérii zakončenou roku 2016 dílem Resident Evil: Poslední kapitola, vypadá to tak, že na ni nebude nijak navazovat. Film by měl mít premiéru během příštího roku.

Komu by nestačil restart série, tak nemusí zoufat. Netflix má totiž v přípravě hned dva seriály z tohoto univerza. První, který však nebude navazovat na žádnou herní adaptaci, bude hraný a soustředěný kolem 14letých sester Jade a Billie Weskerových, dcer Alberta Weskera, a bude zasazen do Raccoon City. Druhý seriál bude animovaný s názvem Resident Evil: Infinite Darkness a točit se bude kolem Leona a Claire.

Ani jeden ze seriálů nemá datum premiéry, avšak Infinite Darkness je očekáván v následujícím roce.