O spolupráci mezi vývojáři Hoyoverse a japonským animačním studiem Ufotable se už nějakou chvilku ví a rozhodně není tajemstvím, že se chystá anime na oblíbené Genshin Impact. Co se ale doposud neví, tak je forma, v jaké bude chystané dílo vystupovat. Zda se bude jednat o několika dílnou sérii, případně zda to bude celovečerní film. Co ale víme (pokud zdroje nelžou) je doba, kdy se bude děj odehrávat.

Zatím není nic oficiálně potvrzeno, ale jistý šotek v hoyoverském marketingovém oddělení prozradil informace na diskuzním fóru bbs.nga.cn. Pokud chcete onu informaci najít, popřeju vám hodně štěstí. Celé fórum je totiž v čínštině, nicméně jsou tady i takoví hodní lidé jako uživatel Liuuzaki, který onu pasáž přeložil. Díky tomu víme, že děj anime by se měl odehrávat 500 let před událostmi, které se odehrávají v Genshin Impact. Tedy ještě před příchodem Aether a Lumine. Soustředit by se vše mělo na různé národy světa Teyvat, které byly ještě před válkou Archon.

Dále by projekt měl být údajně už 18 měsíců ve vývoji, prvních 12 dílů už je hotových, ale to jsou všechny detaily, které o jedné čtvrtině projektu máme. Respektive ani samotný uživatel si není zcela jist, zda jsou tyhle informace pravdivé. Pokud by byly, tak se pravděpodobně dočkáme velmi epického dobrodružství. Přece jen Ufotable je dost známé studio a rozhodně si jej můžeme spojit například s anime Demon Slayer, se kterým udělalo pěknou díru do světa.