Minecraft: The Movie to neměl jednoduché od samotného začátku. Avšak ta největší podpásovka přišla minulý rok. Tehdy totiž film přišel jak o svého režiséra, tak i o scénáristu. A to je něco, co dokáže film kompletně odepsat na nějakou dobu. No, ale ne v případě Minecraft: The Movie. Náhrada byla nalezena téměř ihned a produkce mohla pokračovat. Sice s menším zpožděním, ale je lepší dočkat se pouhého odkladu, než úplného zrušení. Snímek byl tedy nakonec naplánován na 4. 3. 2022. Co se ale nestalo…

Máme tu dnešek a k nám se dostává zbrusu nová informace ohledně Minecraft: The Movie. Probíhá nám taková menší krize, kterou zapříčinil koronavirus. Kvůli tomu je produkce jakýkoliv filmů na bodě mrazu. Dalo by se vlastně říct, že filmový průmysl je jedním z nejvíce zasažených.

Jelikož jsou problémy jak s natáčením, tak i s vysíláním snímků v kinech. On na ty filmy totiž nikdo nechodí! A když už i něco jako je Tenet od Christophera Nolana skončilo jakožto finanční propadák. Tak chápu, že se nikomu nechce pouštět své filmy do kin. S čímž jde ruku v ruce odsouvání jednotlivých snímků. A to samozřejmě neminulo ani náš milovaný Minecraft. Avšak v jeho případě je to o něco horší. Protože zde nedostáváme žádné nové datum vydání, čímž byl postaven do dost nepříjemné situace.

Podle dostupných informací se mělo jednat o hraný film. Což je dost zajímavá volba. Já osobně bych se v případě Minecraftu rozhodně pustil spíše do animáku. Přece jen animace nabízí více možností, jelikož její jediný limit je lidská představivost a samozřejmě někdo, kdo to zvládne nakreslit.

Ohledně děje, tak ten se měl zaměřit na skupinku teenagerů, kteří se pokusí zastavit řádění strašlivého Ender draka. Mohlo by se jistě jednat o vcelku zajímavý snímek a jen z pouhé zvědavosti bych si na něj asi zašel. A co vy? Očekávali jste film podle proslulé hry od pana Notche nebo jste ani nezaregistrovali jeho produkci?