Americký scénárista, režisér a producent Jordan Vogt-Roberts, který usedl do režisérského křesla při natáčení filmů Kong: Ostrov lebek (Kong: Skull Island) z roku 2017, má už dlouhých šest let sen, kterého se nechce jen tak vzdát. Vogt-Roberts touží po natočení filmu podle oblíbené videoherní série Metal Gear Solid, aby vzdal poctu celé značce, a dělá pro to vše, co je v jeho silách.

V minulém roce jsme se mohli podívat na fanart, ale od té doby bylo o projektu ticho. Naštěstí se režisér o Metal Gear Solid filmu rozpovídal během programu Animal Talking a potvrdil dokončení scénáře. Než se ale začnete radovat, tak nejprve musí Jordan Vogt-Roberts dostat zelenou od studia. Pokud bude mít povolení, tak doufá ve velký rozpočet, jenž mu umožní zachytit podstatu celé série, kterou vytvořil Hideo Kojima.

Režisér snímku Kong: Ostrov lebek se netají tím, že na filmu Metal Gear Solid pracuje šest let, bere ho za své dítě a chce v něm zachovat ducha Hidea Kojimy. Vytvoření filmu v Hollywoodu je však obtížné a MGS je speciální projekt.

Jordan Vogt-Roberts původně doufal, že natáčení začne v letošním roce, ale pandemie koronaviru a další faktory narušily stanovený harmonogram. O touze amerického režiséra svědčí i skutečnost, že už má několik herců, kteří si mají zahrát hlavní role, ale jména v současné době odhalit nechtěl. Místo toho tvrdí, že jeho plány jsou velmi ambiciózní a rád by vytvořil i animovanou sérii. Pro ni by si dokázal jako hlavního dabéra Snakea představit Davida Haytera - jde o americko-kanadského herce, který namluvil Solida Snakea a Naked Snake v sérii Metal Gear. Proslavil se také jako scénárista filmů X-Men, X2 a Watchmen. Za práci na X-Menech obdržel v roce 2000 oceněné od Saturn Award.

„Nemám ponětí, kdy se to stane. Budu ale za film bojovat každý den. Budu bojovat také za animovaný seriál, který bude s filmem spojen,“ prohlásil Jordan Vogt-Roberts. Tak uvidíme, zda se mu sen splní. My mu rozhodně držíme palce. Film ze světa série Metal Gear Solid by mohl být zajímavý, nemyslíte?

Přečtěte si také: Výkonný producent seriálového The Last of Us odkrývá střípky z příprav