Warcraft: První střet to rozhodně neměl jednoduché. Blizzard se snažil, aby vytvořil film, kterým by se povedlo uvést nováčky do rozsáhlého univerza a zároveň potěšit i veterány série. Výsledek byl dle mého značně ucházející, ale názory na tenhle film jsou odlišné, co se fanoušků a kritiků týče. Například na severu Rotten Tomatoes má snímek 78 % od diváků a 23 % od kritiků, kteří věří, že Warcraft: První střet mohl být udělán mnohem lépe.

Problém ale nebyl jen s hodnocením od kritiků. Film totiž byl zklamáním i po finanční stránce. Přitom se do nedávna jednalo o nejvýdělečnější film podle videohry vůbec, v loňském roce ho ohledně výdělku předběhl Detektiv Pikachu. Snímek vydělal 439 milionů dolarů, podle všeho ale potřeboval dosáhnout na 450 milionů dolarů, což se nepovedlo.

Tohle všechno naznačuje, že druhého dílu, ve kterém bychom sledovali rozvinutí příběhu okolo války lidí s orky, se asi nedočkáme. To by ale nakonec nemusela být pravda, jelikož dle Daniela Richmana si Warcraft 2 bere na starost Legendary Pictures, a to především díky velké popularitě herní předlohy a prvního filmu v zámoří.

V režisérském křesle by se měl objevit Duncan Jones, který by měl také pracovat na scénáři společně s Charlesem Leavittem. Travis Fimmel, známý díky seriálu Vikingové, se objeví v roli Anduina Lothara, Garonu Halforcen si podle všeho zahraje Paula Patton, Ben Foster se vrátí jakožto Medivh, z Bena Schnetzera bude opět Khadgar a Gul'danem se stane Daniel Wu.

Všechno, co jsem napsal ohledně obsazení i samotného režiséra, bych bral s odstupem. I když tohle info do světa vypustila ověřená osoba, stále se jedná o pouhý drb a vše se před oficiálním oznámením může změnit. Nicméně, já osobně bych byl z dalšího Warcraft filmu nadšený. A jak to vidíte vy? Ocenili byste další film ze světa Warcraftu, nebo první díl bohatě stačil?