Pokud jste na Netflixu dokoukali anime Cyberpunk: Edgerunners do samého konce, případně pokud jste zakusili doprovodný herní obsah, který byl nedávno přidán do Cyberpunku 2077, nejspíš víte, že příběh Edgerunners funguje jako víceméně samostatná záležitost s jasně definovaným začátkem a koncem. Přesto se můžeme ptát, zda už neprobíhají práce na druhé sezóně či jinému způsobu pokračování. Alespoň pro tuto chvíli tomu tak ale zjevně není.

Alespoň to prohlásil Satoru Honma, komunitní manažer tvůrčího studia CD Projekt RED pro Japonsko, v rozhovoru pro server Famitsu. „Osobně bych v budoucnu rád dál pracoval s japonskými studii na výrobě dalšího anime, zčásti proto, že jsme obdrželi velmi dobrou zpětnou vazbu. Ale jenom aby bylo jasno, Cyberpunk: Edgerunners jsme plánovali jako samostatné dílo, takže tu není nic jako 'aktuálně na pozadí pracujeme na druhé sezóně'.“

Honma tedy potvrdil, že děj Edgerunners nevznikal s ohledem na možné pokračování. Také ale nevyloučil vývoj podobně pojatého projektu někdy v budoucnu. Navíc prohlásil, že pokud další anime ze světa Cyberpunku 2077 přece jen vznikne, nepůjde nutně o pokračování příběhu Davida Martineze. Místo toho by tedy mohlo nabídnout zcela odlišnou zápletku a jiné zaměření. Nezbývá tedy než čekat, zda CD Projekt RED a Netflix ještě s něčím přijdou. Chtěli byste další anime Cyberpunku?