Dobrá zpráva pro všechny milovníky temné kyberpunkové budoucnosti. Pokud jste si oblíbili příběhy hrdinů, kteří jsou napěchovaní elektronickými implantáty, bloumají ulicemi ozářenými pestrobarevnými neony, páchnou nekvalitním tabákem a pro ránu nejdou daleko, budete Altered Carbon (u nás jako Půjčovna masa) milovat. Tím spíš, že si budete v brzké době moct dát rovnou dvě série.

Příběh první série seriálu se odehrává v nepříliš přívětivé, vzdálené budoucnosti na Zemi, která je nyní součástí Protektorátu. Tomu vládnou megakorporace v čele s prakticky nedotknutelnými oligarchy. Možná se ptáte, v čem se tahle budoucnost liší od naší současnosti? Inu, mají tu létající auta. A také překonali smrt. Respektive smrt vám tu už nezničí kariéru. Každé tělo má totiž své „Jádro“, ve kterém je uloženo celé lidské vědomí. A pokud je tělo, respektive „Pouzdro“, zničeno, je možné vědomí přenést do Pouzdra jiného. Máte-li dostatek prostředků, můžete žít prakticky navěky a své zážitky a zkušenosti přenášet z jednoho těla do druhého.

Proto je podezřelé, když se jeden z nejmocnějších potentátů jednoho večera střelí zničehonic do hlavy. Navíc tak šikovně, aby si v novém pouzdře nepamatoval, proč to udělal. Nehoda? Záměr? To má za úkol zjistit hlavní hrdina Takeshi Kovacs, supervoják ze staré školy.

Četli jste Neuromancera od Williama Gibsona? Potom budete z Altered Carbon nadšeni. Viděli jste seriál, ale nečetli jste Neuromancera? Přečtěte si ho! Vyplníte si tak měsíční čekání kvalitní četbou. Druhá řada seriálu Altered Carbon totiž na Netflixu vyjde 27. února/februára a zatím k ní vyšel pouze tento nicneříkající teaser.

Ještě připomínáme, že první řada je na Netflixu dostupná s českými titulky i českým dabingem. Očekáváme, že stejně to bude i u pokračování.