Když se řekne Cyberpunk, většině lidí v našich končinách se vybaví videohra Cyberpunk 2077 od polského studia CD Projekt RED nebo nedávno vydaná anime série Cyberpunk: Edgerunners od Netflixu, CD Projektu RED a Studia Trigger. Neměli bychom ale zapomínat na to, že svět Cyberpunku pochází ze série stolních RPG od společnosti R. Talsorian Games. Ta už v zahraničí slaví pár let úspěch s nejnovější verzí svého RPG, která nese prostý název Cyberpunk RED, a nyní přichází projekt, v němž se do určité míry všechny dosud zmíněné tituly propojí.

Tvůrci z R. Talsorian Games oznámili startovní sadu s názvem Cyberpunk Edgerunners Mission Kit, která má nabídnout zážitek ze stolního RPG zasazený do města Night City ve stejné době, v jaké se odehrává příběh anime série. Mission Kit vzniká ve spolupráci s CD Projektem RED, využije principy a mechaniky Cyberpunku RED a obsáhne všechno, co hráči potřebují k vytváření vlastních dobrodružství a zážitků z domoviny Davida Martineze, Lucy, Rebbecy a dalších nebožáků.

V krabici proto najdeme nezbytná pravidla i informace o době, zasazení a postavách, což znamená třeba jednotlivé členy týmu seriálových hrdinů. Lze přitom předpokládat, že Cyberpunk Edgerunners Mission Kit vyjde i digitálně, jako tomu bylo u všech předchozích projektů R. Talsorian Games, zatím se ale tvůrci o případné digitální verzi nijak nezmínili.

Místo toho autoři slibují, že hra bude vhodná pro fanoušky anime série, kteří se setkávají se stolními RPG poprvé. Ty provede Mission Kit procesem vyprávění různých příběhů v Night City. Veteráni Cyberpunku RED zase dostanou touto cestou první možnost poznat a použít kyberware, zbraně a schopnosti pocházející z doby Cyberpunku 2077. Dějové pozadí Cyberpunku RED je koneckonců zasazené do doby několika desítek let před událostmi videoherního hitu od CD Projektu RED. Více informací bohužel aktuálně nemáme k dispozici, už brzy se ale máme dozvědět další detaily.

Aby toho Cyberpunku a všech možných způsobů použití označení „RED“ nebylo málo, připomínáme, že ve spolupráci R. Talsorian Games a týmu Monster Fight Club nadále vzniká také stolní hra Cyberpunk RED: Combat Zone, která pro změnu sází na miniatury. Více informací o tomto projektu najdete zde.