Pokud si odmyslíme problémy se zapnutím aplikace, připojením k serverům nebo se sledováním obsahu, tak může být společnost Disney se spuštěním své nové streamovací platformy spokojena. Za první den se do Disney+ zaregistrovalo 10 milionů lidí, a to je nová SVOD dostupná pouze ve Spojených státech amerických, Kanadě a Nizozemsku. Odhady analytické firmy Apptopia mluví o tom, že aplikace v prvních 24 hodinách zaznamenala 3,2 milionu stažení.

10 milionů uživatelů na první den značí enormní zájem o Disney+. Analytici předpokládali, že se během prvního roku najde 10 až 18 milionů předplatitelů. Mickey Mouse tak dokázal minimální metu zvládnout za pouhý jeden den. Teď už si jen musíme počkat, kolika lidem se Disney+ zalíbí natolik, že budou službu využívat každý měsíc a stanou se pravidelnými předplatiteli. Jak víme, Disney+ je na prvních 7 dnů zdarma k vyzkoušení.

Disney+ bez hlavních filmů se Spider-Manem, Sony má smlouvu s Netflixem - více zde

Pokud by vás zajímal podíl z jednotlivých zemí, tak Apptopia tvrdí, že 89 procent stažení (z těch 3,2 milionu) pochází ze Spojených států, 9 procent má Kanada a zbývající dvě procenta Nizozemsko. Jen pro srovnání, odhaduje se, že aplikace Netflix měla po celém světě za první den 662 tisíc stažení, přičemž lidé z USA, Kanady a Nizozemska tvořili 140 tisíc.

O Disney+ je tak podle těchto dat opravdu velký zájem, ale ono je to také tím, že v dnešní době jsou streamovací služby mnohem populárnější. Není tak divu, že se aplikace Disney+ dostala na první místo v celkovém grafu App Store pro USA a Kanadu, zatímco v Nizozemsku ji máme na druhém místě.

Kdyby nedošlo k technickým problémům, s největší pravděpodobností by byl úspěch větší. V Disney ale mohou být spokojeni a plánovat spuštění v dalších zemích. Od 19. listopadu/novembra 2019 se Disney+ rozšíří do Austrálie a na Nový Zéland. Spuštění ve Velké Británii, Německu, Francii a Španělsku je naplánováno na 31. března/marca 2020. Poté mají následovat další evropské země.

Disney+ nabízí snímky z hlavních studií společnosti Disney, včetně Lucasfilm, Marvel Studios, Pixar a National Geographic. K tomu ještě vybrané filmy od 20th Century Fox, Fox Searchlight Pictures, Hollywood Pictures a Touchstone Pictures. Podle oficiálních vyjádření se má služba zaměřovat zejména na rodinou zábava a nezahrne filmy a seriály s hodnocením R.