Sice vám to může připadat nepravděpodobné, ale opravdu tu máme další deskovou hru podle videohry. Tentokrát se ale vzdálíme od fantaskních světů a budování věznic, jelikož si to zamíříme přímo ke hvězdám. Společnost Academy Games se totiž rozhodla, že nám na naše stoly doručí 4X strategii na motivy počítačové hry Stellaris.

Na Kickstarteru se tak objevila před pár dny desková hra s názvem Stellaris Infinite Legacy, což je 4X strategie, která ale dokáže zaskočit svou herní dobou. Normálně vám totiž deskové hry tohoto žánru zaberou klidně několik hodin, ovšem co se Stellaris Infinite Legacy týče, na jednu partii vám budou stačit pouze dvě hodiny.

Hru si zahrajte v jednom až čtyřech hráčích s tím, že tento počet se dá rozšířit o další dva, pokud si pořídíte deluxe edici, jejíž součástí je rozšíření Empires přidávající pátého a šestého hráče.

Než se pustíte do samotného hraní, vždy si vyberete svoji rasu a vytvoříte své vlastní impérium, stejně jako tomu je ve videoherní předloze. Vyberete si portrét svojí rasy, vlajku a domovskou planetu. To vše následně zasunete do svojí hráčské desky a pustíte se do hraní.

Deskovka by měla disponovat velkou znovuhratelností, jelikož vaše impérium se bude hru od hry neustále rozvíjet. Budete vyvíjet nové technologie, k čemuž vám pomůže rozsáhlý technologický strom dovedností. S novými technologiemi jdou ruku v ruce nové mechaniky, kterých ve hře naleznete desítky.

Těšit se můžete i na rozsáhlý příběh, který vás bude provázet při prozkoumávání tajuplné galaxie. Zde hrají velkou roli karty událostí, které můžou mít jednorázový či dlouhotrvající efekt, který s vámi zůstane až do konce hry a může dokonce ovlivnit budoucí události.

Stellaris Infinite Legacy si navíc užijí jak veteráni, tak i úplní nováčci žánru 4X. Deskovka má totiž v rámci možností jednoduchá pravidla, které se ale rozrůstají samotným hraním. Nesmím také opomenout, že hru můžete kdykoliv opustit bez toho, abyste se báli, že právě rozehranou partii zkazíte ostatním.

K tomu všemu, pokud vás vaše rozehrané impérium přestane bavit, můžete ho nechat být, vytvořit si nové, čímž se z vašeho starého impéria stane Fallen Empire, jehož ovládání se chopí sama hra.

K dispozici je základní a deluxe edice hry. Ta základní vás vyjde na 110 dolarů (cca 2400 Kč) a získáte tak hru samotnou bez jakýchkoliv dodatečných odměn či rozšíření. Deluxe edice stojí 170 dolarů (cca 3700 Kč) a za tuto cenu už obdržíte základní hru společně s odemčenými odměnami a rozšířením přidávajícím pátého a šestého hráče.

Stellaris Infinite Legacy vypadá na další opravdu zajímavý deskoherní počin, o čemž jsou přesvědčeni i samotní hráči, jelikož za pouhý den se deskovce povedlo vybrat 1,5 milionu dolarů a v tuhle chvíli se číslo posunulo už na téměř 2,3 milionu dolarů. Pokud vás hra zaujala, můžete se rozhodnout ji podpořit na Kickstarteru, ovšem neváhejte, jelikož kampaň trvá pouze do 5. dubna/apríla.