Podzim pokračuje v plném proudu. A krom spousty bojových anime můžeme už teď sledovat jedno, které je zaměřené na sport. Ale pokud očekáváte podobnou pecku, kterou bylo Haikyoo nebo Ao Ashi, tak pozor. Sice se jedná o fotbal neboli kopanou, ale tady jsou pravidla spíše podobná Squid Game. Blue Lock je zkrátka děsivou podívanou s míčem.

Kdo aspoň trochu sleduje Japonsko, tak rozhodně ví, že jeden z jejich nejoblíbenějších sportů je baseball. Fotbal je o něco méně oblíbený, ale i tak má svoji základnu. Problém je v tom, že si japonský tým vede ve světovém poháru dost mizerně a japonská asociace chce tohle změnit. Proto najmou excentrického trenéra Jinpačiho Ega, aby jim pomohl vyhrát Světový pohár.

A přesně takhle vznikl Blue Lock. Skupina nejlepších fotbalistů je zavřena do tohoto zařízení. A to pod vidinou zajištění místa do japonského fotbalového týmu. Přes 300 útočníků je sem pozváno, aby otestovali své schopnosti v soutěži, která připomíná Squid Game. Účastníci se totiž musí probojovat mezi pět nejlepších. Všechny úkoly a překážky jsou založené na fotbalových zkušenostech či manévrech, jenže je tady jedno pravidlo. Vše je dovoleno.

Kopání, skákání nebo poškození protihráče není trestné a je zároveň vyžadováno. Ti, co neprojdou, sice neskončí mrtví (možná jen zmrzačení), ale už nikdy nesmí hrát fotbal.

Blue Lock momentálně spustil svou premiéru na Netflixu, bohužel není zatím zcela jasné, zda se anime dočkáme i u nás. Samotnou animaci si vzalo na starost Eight Bit Studio, které stojí například za That Time I Get Reincarnated as a slime. Tudíž se dá předpokládat jistá kvalita. A už teď se můžeme těšit na 24 epizod, které budou vycházet po dobu šesti měsíců.