Pokud patříte k fanouškům anime, tak rozhodně víte, že poslední dobou míří do kin nové anime filmy. Posledním takovým filmem bylo Sword Art Online Progressive: Scherzo of Deep Night, který sice neměl tak velký úspěch, ale fanoušci tohoto anime si jej užili. Příběh sice pokulhával, Asuny povaha se střídala jak na horské dráze, ale po stránce animace byla radost se na film dívat. Každopádně Falcon si připravil jedno velké překvapení. A to je uvedení filmu Demon Slayer: To the Swordsmith Village do českých kin.

Příběh o Tanjirovi a jeho setře Nezuko, která se proměnila v démonku, se díky hezky vytvořené manze dostal do podvědomí mnoha lidí. Studio Ufotable následně dokázalo vzít předlohu a vytvořit z ní něco, co uchvátilo nejednoho člověka. V anime tvorbě je totiž zvykem vytvářet většinu animací za pomocí klasické kreslené animace, ale tady animátoři využili to, co umí s 3D efekty, přičemž vdechli život jednomu z nejpovedenějších anime, kde ona 3D animace nevypadá špatně. Ba naopak, vše do sebe velmi krásně pasuje a skvěle funguje.

Není tedy divu, že na svém kontě má Demon Slayer i film Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen, který v roce 2020 trhal rekordy, zaznamenal obrovský úspěch a vytvořil ohromnou fanouškovskou základnu. Nyní se na něco podobného můžeme těšit i u nás. Falcon totiž ohlásil premiéru nového filmu Demon Slayer: To the Swordsmith Village, která proběhne 23. března. Zatím není úplně jisté, kde všude bude film uveden, ale dá se předpokládat, že to bude obdobné jako se SAO.

Film samotný bude sestřih 10. a 11. z Entertainment District arku a 1. dílu ze Swordsmith Village arku. Ve filmu se tedy objeví nejen známá trojce zabijáků a jedna démonka, ale i jeden z Pilířů protidémonských jednotek, Uzuiem Tengenem. Ti se vydávají do vykřičené Čtvrti lásky, kde se společně utkají s hrozivými vyššími šestými Měsíci – Daki a Gjútaróem.