V náhledu traileru něžná blondýnka Carey Mulligan upíjí koktejl z brčka... Čekali bychom ledacos, ale rozhodně ne příběh o ženské verzi Punishera. Přesně tak na nás chystaný snímek Promising Young Woman po zhlédnutí traileru působí.

Carey sice nenosí neprůstřelnou vestu s bílou lebkou na hrudi a neloví zločince s brokárnou v ruce, ale prvek osobní msty tu je. Carey obléká „kostým“ osamělé opilé dívky a mstí se na každém, kdo se její zranitelnosti pokusí zneužít. „Každý týden vyrážím do klubu a dělám že, jsem tak opilá, že asi ani neudržím na nohou. A každý týden se objeví nějaký ‚slušňák‘, který mi nabídne pomoc,“ líčí hrdinka ve skoro tříminutové ukázce, zatímco na pozadí zní Toxic od Britney Spears. A za co se mstí? To video jen naznačuje. Každopádně kvůli tomu opustila slibně rozjeté studium a svůj sen stát se lékařkou. Nakonec oblékne aspoň uniformu zdravotní sestry… z latexu.

Promising Young Woman je režijním debutem Emerald Fennel, kterou můžete znát také jako herečku (ztvárnila například roli Camilly v seriálu Koruna). Carey Mulligan v hlavní roli sekundují například Alison Brie, komik Bo Burnham nebo třeba Christhoper Mintz-Plasse. Česká premiéra je naplánovaná na 11. června 2020.