Osmdesátá a devadesátá léta minulého století byla na horrory mimořádně bohatá. Hellraiser, Poltergeist, Dětská hra, Noční můra v Elm Street, To… Mnoho z nich se dočkalo pokračování a s odstupem času také remaku. Nyní přišla řada i na horor Candyman z roku 1992. Novodobý Candyman ovšem nebude rebootem, ale pokračováním, ačkoliv na plakátě se za názvem žádná číslovka neobjevila. 

Anthony McCoy se po 30 letech vrací do svého Chicaga, aby prozkoumal městskou legendu o vrahovi, který se objeví, jakmile před zrcadlem pětkrát za sebou vyslovíte jeho jméno. Ten samý Anthony, který byl v původním filmu malým chlapcem, jejž Candyman unesl. Ve filmu se objeví i jeho matka Anna-Maria, kterou ztvárnila stejná herečka jako v původním filmu. V seznamu herců se objevuje také jméno představitele vraha Tonyho Todda.

Zajímavá jsou i jména filmařů. Režii dostala na starost Nia DaCosta, která se v minulosti podepsala pod film Little Woods. Producentem filmu je Jordan Peele. Komik známý ze skečů Key and Peele, ale především oceňovaný režisér hororů Uteč a My.

Americká premiéra filmu Candyman je plánována na 12. června. Kdy půjde film do českých kin, ještě není známo.