Uběhlo už několik let od doby, kdy anime i manga Bleach ukončily svůj příběh. O několik málo let později bylo oznámeno stejnojmenné pokračování jednoho z prvních anime, které se dostalo i do našich zemí. Ichigo Kurosaki se zapsal do srdce hned coby sběrač duší, který netouží po ničem jiném, než využívat svoji sílu a moc pro dobro druhých. Nicméně sláva tohoto seriálu začala snadno upadat. A to díky dohánějícímu ději anime v manze, na řadu pak nastoupila nepěkná řada filerů, které anime samotné doslova potopily.

Nyní je ale vše připraveno. Manga je dávno dokončena, animátoři už mají scénář poslední ságy naservírovaný na stříbrném podnose a už jen stačí odvysílat první epizodu. Tady je ale malý problém. Kde se vlastně na poslední akt můžeme dívat?

Jednoduché odpovědi se nejspíš nedočkáme, jelikož oficiálně není nikde potvrzené, kdo má na Bleach autorská práva. Co je ovšem jisté, vše začne na newyorském Comic Conu, kde rozpis potvrzuje to, v co všichni doufáme. 8. října se právě zde odvysílá ona epizoda! Pořadatele akce navíc vyzívají fanoušky, aby se připravili, jelikož bude epická cosplay soutěž společně se zajímavými cenami.

Pořád je tady otázka, kde se na anime budou moci koukat obyčejní smrtelníci. Přestože vyloženě autorská práva nevlastní nikdo, pokud tedy nepočítáme Viz Media v Severní Americe, není třeba se bát. Doposud se na Bleach dalo koukat jak na Crunchyrollu, tak i Hulu a to se s velkou pravděpodobností nebude měnit.

Lehký problém by mohl nastat v případě, kdyby se zvěsti o zakoupení autorských práv streamovací platformou Disney+ potvrdily. Zrovna tahle platforma v Japonsku nemá úplně pevnou anime základnu, přičemž u nás už vůbec žádná není. Pro česky mluvící fanoušky by se pravděpodobně ani dál nedostala. A to kvůli absenci dabingu.

Plánujete se v říjnu zapojit do sledovací horečky? Nebo se raději vrhnete na isekai horečku, která momentálně vypukla?