Kdo sleduje mangu Black Clover, rozhodně mu neunikla novinka o plánované pauze. Naštěstí se nejednalo o nijak dlouhou přestávku, přičemž po třech měsících se příběh opět rozjíždí. Společně s novým dílem a lehkým uvedením do děje tak čekal pro věrné fanoušky vzkaz od samotného autora ke speciálnímu milníku.

Kapitola 331 byla vydána 25. 4., jednak uzavřela stávající ark Spade Kingdom Raid, plus také byla oznámena přestávka na několik měsíců ve vydávání mangy. Nešťastným zvykem autorů bývá poměrně dlouhá doba návratu k malování a psaní, což ale v případě Yukiho Tabaty naštěstí není pravda a po třech měsících se vrací na scénu.

Společně s tímto velkolepým návratem se autor rozhodl promluvit i k fanouškům a nechal v týdeníků Shonen Jump speciální vzkaz: „Po tříměsíční přestávce vám s potěšením oznamujeme, že se seriál Black Clover vrátil! Byla to docela dlouhá pauza, ale udělal jsem vše pro to, aby toto závěrečné dějství předčilo očekávání! Od této chvíle budou Asta a jeho přátelé čelit ještě větším výzvám, aby se stali Magic Emperor! Blíží se také anime film, takže se budu snažit, aby mě nepřemohl náročný rozvrh mého týdenního vydání. Prosím, podpořte nás! Děkuji všem, kteří trpělivě čekali na Black Clover i během jeho pauzy.“

1. 8. vyšla kapitola 332 a rozhodně se nejednalo o prázdnou část bez většího děje. Příběh se opět posunul v před o rok a tři měsíce, většině hlavních postav, které jsme potkali na začátku příběhu, je teď 18 let a rozhodně tento fakt nezůstane bez povšimnutí. Navíc konečně došla i na jistá vytoužená ocenění, kolo času se tak opět žene kupředu do nové ságy.

Kdo netrpělivě vyhlíží pokračování anime adaptace, bude muset ještě chvíli posečkat. Zda bude anime pokračovat se zatím zcela úplně neví, ale rozhodně je před námi film. Ten je prozatím naplánován na rok 2023 a bude pokračovat na aktuální ukončený poslední díl. Jednoduše řečeno, celý ark Spade Kingdom Raid by měl být zahrnut právě v tomhle filmu.