Kdo už netrpělivě čeká na poslední dávku doopravdy dlouho očekávané série Bleach, tak stačí vyčkat už jen pět dní. Ovšem toto nadšení pravděpodobně pohasne ve chvíli, kdy se fanoušci dozví, na které platformě mohou očekávat první díly už 10. 10. 2022.

Ona tajemná platforma, kde se objeví první díl Bleache, je totiž Hulu a Disney+. Pro americké a japonské konzumenty se tak rozhodně nejedná o nic převratného. Ovšem stále zde panují jisté obavy ze strany Disney, jelikož zrovna na této platformě se nenachází mnoho anime titulů. Z pohledu Česka a Slovenska tedy skoro vůbec, pokud nepočítáme Star Wars: Visions.

To by se mělo v blízké době změnit, minimálně v Japonsku se tak něco takového děje neustále. Problém nastává v našich zemích, jelikož jen stěží bychom se mohli dočkat českého dabingu. A upřímně řečeno, mnoho zarytých fanoušků jej ani nechce. Pokud ale Disney dostojí slibu a Bleach bude skutečně dostupný mezinárodně, bude se jednat o vůbec první anime, které se k nám dostane skrze Disney+ a pochází od studia Pierrot.

A přes tuhle všechnu radost tady vyvstává otázka. V jakém stavu budou dostupné ony první díly? Přece jenom mezi zarytými fanoušky tady panuje zcela oprávněná jistá obava z určité cenzury. Bleach totiž není milým a roztomilým anime, i když občas vlastně jo, ale je zde k vidění moře krve a vyzývavé oblečení, což by mohlo lehce narážet na jisté standardy, které Disney má. Třešničkou na dortu z obav je i strach z opožděného vydávání epizod. Navíc z Crunchyrollu zmizely veškeré díly z této série, zatím tak není jasné, kdy (případně zda vůbec) se objeví na Disney+.

Stane se Bleach novou bránou, jak i k obyčejným smrtelníkům dostat více japonské kultury? Vše se odvíjí jen od toho, jakým směrem povede ono studio své kroky.