V poslední době to s návštěvností kin není zrovna nejlepší. Mnohé filmy, u kterých by člověk řekl, že o ně bude náležitý zájem, například Kaskadér nebo Furiosa, nakonec pohořely. Ale i tak se čas od času najde pecka, která dokonce začne bořit rekordy.

Tou se stává pokračování povedeného animáku V hlavě, které mělo v amerických kinech premiéru minulý týden, my si na něj budeme muset počkat do července. Animák o sympatických emocích během svého zahajovacího víkendu pro domácí box office utržil až 155 milionů dolarů. Otvírák prvního dílu z roku 2015 činil 90 milionů. V rámci animovaných filmů a domácího box officu se tak jedná o druhý nejlepší start v historii, lépe na tom byl jen titul Úžasňákovi 2 (182 milionů).

Pokud k tomu připočteme ještě mezinárodní tržby, tak V hlavě 2 má zatím na kontě krásných 295 milionů, rozpočet činil 200 mega. V rámci roku 2024 se už také jedná o pátý komerčně nejúspěšnější film.

Animák by neměl mít vůbec žádný problém překonat hranici půlmiliardy, možná dokonce překoná i komerční výsledek druhé části Duny (711 milionů) a stane se z něho král pro letošní rok. Tohle se Disneymu a Pixaru povedlo. 

Na druhém místě máme akční komedii Mizerové: Na život a na smrt, která po svém druhém víkendu utržila pro domácí box ofiice 33 milionů dolarů, oproti minulému týdnu tudíž zájem příliš neklesl. Celosvětově už má snímek na kontě 214,6 milionu, což je po druhém víkendu na snímek s rozpočtem 100 mega velice fajn výsledek. Sony může být jednoznačně spokojené, vůbec bychom se nedivili, kdyby v brzké době oznámil další díl.

Na třetí místo se vyšvihlo dobrodružství Království Planeta opic, které po svém šestém víkendu utržilo pro domácí box office 5,2 milionu dolarů, zájem tak oproti minulému týdnu klesl jen o pouhá 4 %. Dohromady už má film na kontě 374,5 mega, což je na rozpočet 160 milionů vcelku fajn, byť se už slavné sérii dařilo v minulosti lépe.

Na čtvrté místo spadl animák Garfield ve filmu, který po svém čtvrtém víkendu utržil pro domácí box office 5 milionů, celosvětově to dělá 217,7 mega. Na rozumný rozpočet 60 milionů to je super, i přestože se asi o žádný velký hit roku jednat nebude.

A na pátém místě máme mysteriózní thriller Strážci, který po svém druhém víkendu utržil pro domácí box office 3,6 milionu dolarů, celosvětově zas 23,3 mega. Zde už to není vůbec dobré, protože rozpočet údajně činil 30 milionů. Následující týdny už snímek zřejmě nezachrání. 

A na co do kina tento týden? Určitě dejte šanci dramatu Motorkáři, kde si zahrají sympaťáci jako Austin Butler, Jodie Comer a Tom Hardy. Snímek nás zavede zpět do 60. let minulého století, kde si posvítíme na motorkářskou bandu jménem Vandals.

Do našich kin se film podívá ve čtvrtek, tedy 20. 6. 2024. Níže se můžete podívat na trailer.