O chystaném DCU od Jamese Gunna a Petera Safrana jsme v posledních měsících psali především ve spojení s novým Supermanem a Supergirl, ale samozřejmě můžeme v rebootovaném DC univerzu počítat i s netopýřím strážcem Gothamu. Už dlouhou víme, že vstupním bodem Batmana do DCU se stane snímek The Brave and The Bold, který má natočit Andy Muschietti, režisér komerčně neúspěšného Flashe s již uklidněným Ezrou Millerem.

Postarat by se nakonec měl i o scénář, na němž má pracovat ještě Rodo Sayagues. Tento hororový scenárista je znám především jako blízký spolupracovník režiséra Fedeho Álvareze, se kterým se podílel na scénáři k filmům jako Lesní duch (2013), Smrt ve tmě (2016) a Smrt ve tmě 2 (2021). Taktéž s režisérem napsal nového Vetřelce s podtitulem Romulus, který za pár měsíců dorazí do kin. 

Andy Muschietti je koneckonců také původně hororový filmař, jeho celovečerním debutem byla hrůzná podívaná Mama (2013), následně o několik let později natočil i obě dvě části filmové adaptace To (2017). Takováto slibná scenáristická dvojce by tudíž mohla signalizovat, že DCU Batman bude náležitě temnou a možná i krapet děsivou záležitostí. Tak se necháme překvapit, co nám nakonec pánové ukuchtí.

The Brave and The Bold má silně čerpat z komiksů Granta Morrisona a i Toma Kinga. Primární postavou se zde ale se vší pravděpodobností nestane sám Bruce Wayne, ale jeho syn Damian, jehož Morrisonovy příběhy představily jako vraha vychovaného Ligou stínů. V rámci toho je také zajímavé, že jeho dědečkem je slavný batmanovský padouch Ra's al Ghul, protože Damianovou matkou byla Ra'sova dcera Talia. Zároveň se ale také jedná o jednoho z nejslavnějších Robinů, kterého údajně mají Gunn a Safran obzvlášť v oblibě. 

Podle všeho se můžeme těšit na snímek, který by měl mimo jiné sledovat komplikovaný vztah mezi Damianem a jeho otcem, který ve svém netopýřím hávu ochraňuje Gotham před zločinem.

Na film bude dohlížet i Muschiettiho sestra Barbara Muschietti, která se společně s Gunnem a Safranem ujme role producentky za společnost Double Dream. Datum premiéry zatím neznáme.