Před několika lety jsme se dozvěděli, že slavná filmová série Smrtonosná zbraň, ve které se Mel Gibson a Danny Glover představili jakožto losangeleští policisté Martin Riggs a Roger Murtaugh, dostane i pátý celovečerák. Ten měl opět natočit Richard Donner (Maverick), nicméně když v roce 2021 zemřel, otěží režie se pak chopil sám Gibson. Od té doby se ale projekt příliš kupředu neposunul, vyvstává tudíž otázka, jak to s chystaným filmem vlastně bude.

Mel Gibson se každopádně nedávno objevil na podcastu Inspire Me, kde potvrdil, že s pátým dílem se i nadále počítá, stejně tak i nadále platí, že ho zrežíruje, na což se herec už těší. Donner začal scénář psát ještě před svou smrtí, momentálně by se měl ještě upravovat, nicméně Gibson je s ním údajně spokojený.  

Gibson dále odhalil, že pátému dílu nebude chybět humor, ale zároveň se bude také zabývat i několika vážnými tématy, což pro slavnou franšízu ostatně není nic nového. Kdy přesně se ale snímek začne natáčet, zatím bohužel neodhalil.

Je třeba připomenout, že na Gibsona ještě čeká hlavní část produkce pokračování jeho filmu Umučení Krista (2004), které navíc má být rozdělené na dvě části. Na Smrtonosnou zbraň se tudíž slavný herec a režisér vrhne zřejmě až někdy poté.

Ještě letos bychom se také měli dočkat jeho nového thrilleru jménem Flight Risk, který dorazí v půlce letošního podzimu.