Kvůli proslulé facce, kterou Will Smith uštědřil na Oscarech roku 2022 Chrisi Rockovi, to jednu dobu vypadalo s kariérou slavného herce trošku nahnutě, ale fanoušci se strachovat nemusí. Před pár týdny vešli do kin čtvrtí Mizerové, kteří mají velice fajn tržby, tudíž odklepnutí dalšího dílu nemusí být daleko. A nyní server Deadline hlásí, že Smith se objeví v dalším titulu od studia Sony.

Jednat by se mělo o sci-fi jménem Rezistor, která bude vycházet z knihy Influx od Daniela Suareze, u nás román vyšel pod názvem Gravitace. Hlavním hrdinou se zde stává fyzik Jon Grady, kterému se s jeho týmem podaří vytvořit zařízení na odrážení gravitace. Něco takového lze považovat za triumf vědy, který na poli fyziky může způsobit revoluci a zásadně ovlivnit budoucnost lidstva.

Na radovánky je však stále ještě brzy, protože Jonovu laboratoř uzavře tajná organizace BTC (Bureau of Technology Control), která chce potlačit pravdu o náhlém technologickém pokroku a zabránit případným nepokojům, jenž by tento objev způsobil. 

Budoucnost už je navíc dávno zde, ovšem její výdobytky jsou pouze pro vyvolené. Když se pak Jon odmítne připojit k BTC, je uvržen do hrůzného moderního vězení, v němž se nacházejí další k záhubě odsouzení inteligentní rebelové. Z uměle stvořené doby temna může Jon a další vězni vyvést lidstvo pouze tak, že odhalí celou pravdu veřejnosti. Jejich nepřítel však disponuje technologickou převahou.

Zatím není známo, kdo vlastně film zrežíruje, o scénář se původně postaral Zak Olkewicz, který napsal povedený akčňák Bullet Train (2022) a horor The Last Voyage of the Demeter (2023). Scénář pak ještě prošel úpravami, které zpracoval na Oscara nominovaný Eric Warren Singer (Hrdinové ohně, Top Gun: Maverick).

Zatím není známo, kdy přesně se filmu dočkáme, zřejmě to ale ještě nějaký ten pátek potrvá. Podle serveru Deadline se Smith ještě předtím vrhne na jiný snímek, tudíž film zřejmě vyjde až za několik let.