Netflix nám na začátku příštího měsíce nadělí anime podívanou jménem Vymýšlení, kterou si vzala pod palec japonská firma Studio Ponoc. Pokud vám styl animace připomíná filmy od Studia Ghibli, tak se není čemu divit.

Ponoc založil v roce 2015 Yoshiaki Nishimura, bývalý hlavní producent zmíněné společnosti, ke které neodmyslitelně patří Hayao Miyazaki. O režii se navíc postaral Yoshiyuki Momose, který pro Studio Ghibli dlouho pracoval jako jeden z animátorů. Netflix už každopádně vydal také oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh bude možná krapet připomínat nedávno uvedený rodinný film Imaginární přátelé, který šel do kin na konci minulého měsíce. Jednou z hlavních postav se stává Amanda (Rio Suzuki), která ztratí svého imaginárního kamarádíčka Rudgera (Kokoro Terada). Bude proto muset spojit síly s dalšími vymyšlenými tvory, aby ho společně našli dřív, než se rozplyne a navždy zmizí. Čelit tak budou zlověstné síle, která bude chtít jejich fantastický svět zničit. 

Yoshiyuki Momose se jako animátor podílel na tvorbě slavných anime filmů jako Hrob světlušek (1988), Porco Rosso (1992), Cesta do fantazie (2001) a Příběhy ze Zeměmoří (2006).

O scénář se postaral výše zmíněný producent Yoshiaki Nishimura. Anime bude vycházet ze stejnojmenné předlohy z roku 2014, kterou napsal A. F. Harrold.

Na Netflixu od 5. 7. 2024.